Σε μία καθόλου πρόπερ κίνηση προχωράει η μις Τζόρτζια Μελόνι η οποία θέλει να κάνει ντιλίτ τα αγγλικά από την καθημερινότητα των βέρων Ιταλών και αυτό γιατί η αγγλομανία «εξευτελίζει και ταπεινώνει την ιταλική γλώσσα». Ναι, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουν ιδρώσει ήδη οι σταρτάπερς που σε κάθε πρόταση χρησιμοποιούν τουλάχιστον από δύο αγγλικές λέξεις. Σαν αυτό το κείμενο δηλαδή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φάμπιο Ραμπέλι, μέλος της Κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων, εισήγαγε το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από την πρωθυπουργό. Αν και το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλες τις ξένες γλώσσες, στοχεύει ιδιαίτερα στη αγγλική. 

Το σχέδιο νόμου, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί προς συζήτηση στο κάνσιλ, απαιτεί από οποιονδήποτε κατέχει αξίωμα στη δημόσια διοίκηση να έχει «γραπτή και προφορική γνώση της ιταλικής γλώσσας», διαφορετικά θα έχει πολύ μεγάλο πρόμπλεμ. Απαγορεύει επίσης τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε επίσημα έγγραφα και στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν εταιρείες. Στις απαγορεύσεις περιλαμβάνονται τα ακρωνύμια αλλά και τα νέιμς. 

Παράλληλα, εταιρείες που δεν είναι ιταλικές θα πρέπει να διαθέτουν στα ιταλικά όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς αλλά και τις γουόρκ συμβάσεις. «Δεν πρόκειται απλώς για θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν. Η αγγλομανία έχει επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας», τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας προβλέπει ότι ακόμη και στα γραφεία που συναλλάσσονται με αλλοδαπούς που δεν μιλούν ιταλικά, η ιταλική γλώσσα πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που θα χρησιμοποιείται. Εντάξει, ιτ μέικς νο σενς όλο αυτό. Το άρθρο 2 θα καταστήσει τα ιταλικά «υποχρεωτικά για την προώθηση και τη χρήση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια». Η παράλειψη αυτή θα μπορούσε να επισύρει πρόστιμα μεταξύ 5.000 έως 100.000 ευρώ. Φακ, δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Το πρωτοσέλιδο της Liberation για την Μελόνι, δείχνει σε όλους το κακό που έρχεται

Η εξοργιστική στιγμή που Ιταλίδα ρεπόρτερ δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στον τηλεοπτικό αέρα

Πέφτει ξύλο στη Νάπολη, ψύχραιμος τύπος τρέχει με την πίτσα στο χέρι