Ξέρετε γιατί δεν έχετε διαβάσει κάποια έρευνα με τίτλο, «Αυτή είναι η πιο αστεία χώρα του κόσμου»; Γιατί οι περισσότεροι γνωρίζουν ποια είναι. Και δεν χάνουμε την ευκαιρία να το αποδείξουμε. Τι μας έφερε αυτή η εβδομάδα, Μυρωδιές από την πιο ευωδιαστή πρωτεύουσα της Ευρώπης -αλήθεια πληρώθηκαν για αυτήν την έρευνα, πλημμύρες στο Ντουμπάι, την αποπομπή Παπανώτα και το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από συστάσεως Ευρωβουλής.

Πόσα εγκεφαλικά κύτταρα κάηκαν; Ας μην μετράμε, πια!

Ντουμπάι: Από Μανχάταν… Βενετία!

Να που βρέχει και στον παράδεισο των νεόπλουτων. Ήταν τόσο απίθανη η είδηση πως η τεχνητή πόλη του Ντουμπάι βούλιαξε, που έγινε το κυρίαρχο θέμα στα παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σημείωναν πως η 24ωρη βροχόπτωση την Τρίτη ήταν η μεγαλύτερη στη χώρα από τότε που άρχισαν να κρατούνται αρχεία εκεί, το 1949. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές της χώρας είχαν βιώσει έναν προηγούμενο γύρο καταιγίδων μόλις τον περασμένο μήνα.

Παρόλα αυτά, κλιματική αλλαγή είναι μια επινόηση.

Η Αθήνα που ευωδιάζει

Στα καμένους εγκεφαλικούς νευρώνες εντοπίζω το πρόβλημα των Αθηναίων να αποδεχτούν πως η Αθήνα είναι η πιο ευωδιαστή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος πως η Αθήνα μυρίζει εντελώς διαφορετικά στους τουρίστες. Διάβαζα την έρευνα και δεν το πίστευα. Οι πολλοί φούρνοι -όλα είναι κατεψυγμένα λέμε, τα αρωματοπωλεία -όλα είναι φτηνές απομιμήσεις, τα ανθοπωλεία -από την κατάψυξη στο βάζο σας, κάνουν την Αθήνα μυρωδάτη. Μάλλον πρόκειται για «*μυρωδιάδες» .

Εμείς πηγαίνουμε στο κέντρο, στην Ιπποκράτους, στα Πατήσια, στην Ομόνοια και μυρίζουμε το αυθεντικό σκουπιδί, την κλασική μουχλίλα. Βραβεύστε μας και να είστε σίγουροι, η μύτη μας δεν θα σηκωθεί.

Η μαρκίζα του ΛΑΟΣ

Τι ήταν να πέσω πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, απόγευμα Παρασκευής; Στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να σκρολάρεις ανέμελος, δεν έχεις σε τόση αφθονία εγκεφαλικά νεύρα που να μην σε νοιάζει αν θα κάψεις μερικές εκατοντάδες…

Η 91χρονη Βέφα Αλεξιάδου, η αεικίνητη Εύη Βατίδου και η αοιδός Αγγελική Ηλιάδη ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές, όπου θα είναι υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Δεν ήταν αστείο. Αφού το χιλιοτσέκαρα, σκέφτηκα, «μα τι κάνει ο Καρατζαφέρης;» για να ανακαλύψω πως πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι ο Φίλιππος Καμπούρης.

Λείπει ο Μίστερ Εθνικός Μπούτια ή επειδή δεν ξέρω το όνομά του, δεν τον εντόπισα στο ψηφοδέλτιο;

Άμοιροι Ευρωπαίοι, δεν ξέρετε με ποιους μπλέξατε!

Στου Παπανώτα την ποδιά…

Πώς κατάφερε ο Δημήτρης Παπανώτας να γίνει το κεντρικό πρόσωπο μιας πολιτικής θύελλας στην Κουμουνδούρου, όχι στο Ντουμπάι. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα το περίμενε… Τους έρμους τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτομαι, και τους υποψηφίους με τα βαριά βιογραφικά, σκέφτομαι, που δεν πρόκειται να βρουν ούτε την ψήφο συγγενών. Η χώρα θέλει γκλαμουριά, λέμε.

«Δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και στην ΕΕ γενικά» είπε ο Παπανώτας. Φαντάζομαι πως γνωρίζει πως δεν ισχύει αυτό. Φαντάζομαι πως ήταν απλά μια λάθος τοποθέτηση. Ή ακόμα ακόμα, μια λάθος διατύπωση. Ωστόσο, καλύτερα να μην στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο έναν άνθρωπο που κάνει τέτοια λάθη. Θα έχει την ευκαιρία του στις εθνικές εκλογές.

*Μυρωδιάδες: Αυτοί που δεν «παίρνουν μυρωδιά» τι συμβαίνει.