Κάποιες φορές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης μάς βρίσκουν παντελώς αντίθετους. Για την ακρίβεια, είναι πολλές αυτές οι φορές. Όμως, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, και την πρόταση αθώωσης του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία του ανήλικου παιδιού από την εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Αθηνών, η φράση «μας βρίσκει αντίθετους» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτό που νιώσαμε. Αρκετή οργή, πολύ περισσότερη αγανάκτηση.

Αγανάκτηση για μια δικαιοσύνη ανεπαρκής. Επί της ουσίας, κρίνεται πως πρέπει ο Ηλίας Μίχος να αθωωθεί για τον βιασμό ενός ανήλικου παιδιού, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του. Αυτή η πρόταση είναι ένα μεγάλο error στον εγκέφαλό μας, δεν βγάζει καν νόημα. Τι παραπάνω στοιχεία χρειάζονται για να κατηγορηθεί ένας ενήλικος για σεξουαλική συνεύρεση με μία ανήλικη; Μα διάολε, είναι βιασμός. Δεν πρέπει ούτε να το συζητάμε, ούτε να το αναλύουμε. 

Αλλά όχι. Τίποτα δεν αγγίζει τη λογική πλέον. Και το ακόμα πιο οξύμωρο, είναι πως ενώ θεωρείται αθώος για βιασμό της 12χρονης, θεωρείται ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη. Πραγματικά, από χθες έχουν καεί τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Βάζουμε σε μία ζυγαριά τη λογική με το παράλογο και παίζουμε με τις λέξεις. 

Πραγματικά ποιος πιστεύει πως ένα ανήλικο παιδί μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του; Ποιος πραγματικά πιστεύει πως ήταν επιλογή της 12χρονης να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του;

Oh wait… Η δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η οποία είπε ξεκάθαρα πως η 12χρονη είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. «Μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστιλή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά.

Το πιο τρομακτικό από όλα, είναι πως η ίδια η δικαιοσύνη, που αναρωτιόμαστε πλέον γιατί υπάρχει, λέει πως η σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικο δεν είναι βιασμός. Αυτή η απόφαση, είναι η καλύτερη απάντηση λοιπόν, σε όσους αναρωτιούνται γιατί τα θύματα δεν μιλάνε. Γι’αυτό.