Τελέστηκε χθες το ετήσιο μνημόσυνο των 57 αδικοχαμένων από το δυστύχημα στα Τέμπη και αντί να μην σχολιαστεί τίποτα μια τόσο θλιβερή μέρα, είχαμε τον Μητροπολίτη Λάρισας που δεν κρατήθηκε και έδωσε την συμβουλή του προς τους συγγενείς των θυμάτων. Ο Ιερώνυμος προέτρεψε να θρηνήσουν τα θύματα, βουβά. Μια λέξη που έχουμε ακούσει προσφάτως.

Με έμμεσο τρόπο προέτρεψε δηλαδή όσους παλεύουν για να αποδοθούν ευθύνες, να σταματήσουν. Για την ακρίβεια, είπε μεταξύ άλλων: «Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο. Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή, το πώς θα γίνει ώστε οι σιδηρόδρομοι να είναι ασφαλείς, οι τόποι μας να είναι τόποι που θα είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και δεν θα γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους και από εκεί και μετά όλα τα άλλα είναι απλά λόγια. Λόγια που απλά κουράζουν. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε: «Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε».

Αν έχουν κουράσει τα λόγια πάντως, μπορούν απλά να γίνουν τα αυτονόητα. Ιδέες ρίχνουμε.