Είναι γεγονός πως οι δημοσιογράφοι έχουν δώσει πολλά δικαιώματα για να γίνουν αποδέκτες αρνητικών σχολίων. Αν και η λέξη ‘αρνητικών’ παραείναι γλυκανάλατη για όσα τους σέρνουν. Αυτό που έχει σημασία, είναι πως τα ξεσπάσματα του κόσμου -και των καλλιτεχνών όπως έχουμε δει τις τελευταίες ώρες- δεν είναι αδικαιολόγητα. Για παράδειγμα, αυτό που συνέβη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και την απεσταλμένη ρεπόρτερ στο Μεσολόγγι, είναι ένα παράδειγμα κατρακύλας και βόθρου.

Ξέρουμε ότι το δράμα πουλάει. Πάντα πούλαγε. Ακόμα και όσοι κράζουν την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους, πάλι θα είναι εκείνοι που θα πατήσουν πρώτοι σε ένα κείμενο για κηδεία και σπαραγμό. Από την άλλη, έτσι έχουν μάθει το αναγνωστικό κοινό τόσα χρόνια, κι αυτό είναι το μεγάλο τους σφάλμα. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους προφανώς, ωστόσο μην απορούμε που καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας ή ο Πάνος Βλάχος, τα χώνουν σε ανύποπτο χρόνο. Αυτό ισχύει για τον τελευταίο περισσότερο, ο οποίος είπε λόγια σε δημοσιογράφους από εκεί που δεν το περίμεναν. 

Στην πρεμιέρα, λοιπόν, της νέας σειράς της COSMOTE TV, «17 Κλωστές», οι κάμερες των εκπομπών ζήτησαν δηλώσεις τόσο από τον Πάνο Βλάχο, όπου πρωταγωνιστεί, όσο και από τον Σωτήρη Τσαφούλια, που βρίσκεται στην σκηνοθεσία. Ο ηθοποιός, που έτσι κι αλλιώς λέει ανοιχτά όσα πιστεύει και σκέφτεται, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην του «λερώσουν» την ιδιαίτερη αυτή μέρα. 

«Είναι πολύ όμορφη στιγμή για μένα, ελπίζω να μη τη λερώσετε. Ελπίζω να μη τη λερώσετε και να την κρατήσετε όμορφη. Από τις σπάνιες συνθήκες που κάποιοι καλλιτέχνες που μπορούν να βρεθούν σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Τα ΜΜΕ έχουν την τάση να “λερώνουν” καθετί όμορφο. Αυτό εννοούσα, ότι έχετε την τάση να “λερώνετε” καθετί όμορφο. Καθετί που έγινε με κόπο, καθετί που προσπαθεί να φτάσει κάπου, προσπαθείτε να το υποβαθμίσετε και σας παρακαλώ, αν θέλετε, να μην το κάνετε. Δεν είναι υποχρεωτικό να θέλετε».

Αν και θα μπορούσε το ξέσπασμα αυτό του Πάνου Βλάχου να θεωρηθεί -τη δεδομένη στιγμή- άτοπο και άνευ λόγου, είναι σημαντικό να σκεφτούμε πως όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι συσσωρευμένες. Δεν ξύπνησε ο ίδιος μια μέρα και είπε ‘σήμερα θα την πω στους δημοσιογράφους’. Το ζήτημα είναι να αλλάξει αυτή η νοοτροπία στη δημοσιογραφία.