Η 81η τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στη Καλιφόρνια, με το «Οπενχάιμερ» να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής κερδίζοντας πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου βραβείου, αυτού της Καλύτερης Ταινίας/Δράμα δηλαδή, καθώς και βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν. 

Με δύο βραβεία αποχώρησε και το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, αυτό της Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, αλλά και του Α’ Γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν για τον iconic ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.

Στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου ο Έλληνας σκηνοθέτης αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήθελε να περάσει όλο το βράδυ μιλώντας με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, για τον οποίο είπε ότι έχουν τα ίδια γενέθλια και ότι υπήρξε ο ήρωάς του, με τον αμερικανό μουσικό που ήταν παρών στην τελετή να τον χαιρετά.

Με τη σειρά της, η Έμα Στόουν στην ομιλία της αφού της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα είπε ότι «θα είμαι για πάντα ευγνώμων» στον Γιώργο Λάνθιμο, ενώ χαρακτήρισε το Poor Things μια «ρομαντική» ταινία, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα δεν ερωτεύεται ένα άτομο αλλά την ίδια τη ζωή, με τις καλές και τις κακές στιγμές της.

Δείτε τους μεγάλους νικητές στο Intronews.gr