Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media από τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά.

Όλα συνέβησαν μετά τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο. Στην περιοχή ήταν προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις, μία αντιφασιστική, με κάλεσμα στις έξι το απόγευμα στον ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου και μία ακροδεξιών μισή ώρα μετά, στο σημείο δολοφονίας των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φοντούλη πριν 10 χρόνια, επί της Λ. Ηρακλείου 420.

Οι ακροδεξιοί έστησαν ενέδρα στους αντιφασίστες και τους αντιεξουσιαστές μετά το τέλος των συγκεντρώσεων. Ομάδα νεοναζί με κουκούλες και κράνη φαίνεται να περιμένει στην αποβάθρα και να επιτίθεται κατά των αντεξουσιαστών. Ένας διακρίνεται καθαρά να πετάει κάποιο υγρό (πιθανότητα εύφλεκτο) από μπιτόνι με κάποιον να τους φωνάζει «κάψτους, κάψτους». Την ίδια ώρα, ακούγονται χυδαία σχόλια για τον Παύλο Φύσσα.

Όπως είναι φυσιολογικό, στο σημείο προκλήθηκε πανικός και σημειώθηκαν πολλοί τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από το βράδυ της Τρίτης, προσήχθησαν συνολικά 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος των 21 Ιταλών της οργάνωσης «Casa Pound Italia» εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Την ίδια ώρα, βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1 δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να χτυπούν με μανία ακινητοποιημένο συλληφθέντα. Για το περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, -μαντέψτε- διέταξε ΕΔΕ.

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση» ανέφερε σε δήλωση του.