Είμαστε οι επιλογές μας, λένε. Ε, κάποιες επιλογές κοστίζουν λίγο παραπάνω. Όπως διαβάζουμε στον ξακουστό Independent, μια ομάδα Ιταλών τουριστών χαρακτήρισε το DK Oyster «ως κλέφτες» μετά από μία ακριβή επίσκεψη. Μιλάμε για εστιατόριο το οποίο βρίσκεται στην παραλία Πλατύς Γιαλός της Μυκόνου και είναι το μέρος όπου «η πολυτέλεια και το στιλ βρίσκουν επιτέλους τον πιο άξιο προορισμό τους».

Μάλιστα, μοιράζοντας μια φωτογραφία της απόδειξης στον ιστότοπο κριτικών Tripadvisor. Εκεί βλέπουμε ότι παρήγγειλαν τρεις χυμούς πορτοκάλι, ένα Aperol και «μια μεσαία μερίδα καλαμαράκια και γαρίδες», με την τιμή που φαίνεται στην εικόνα να ανέρχεται συνολικά στα 711,41 ευρώ. Σιγά, πώς κάνετε έτσι; Δεν φτάνει που καθίσατε εκεί με «δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες», κάνετε και παράπονα.

«Είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και κλέφτες της Μυκόνου. Προσφέρουν το φαγητό χωρίς να εξηγούν τις λεπτομέρειες. Μετέτρεψαν την εμπειρία μας σε φρικτή. Βλάπτουν την εικόνα της Μυκόνου», αναφέρεται στην κριτική. Οι πελάτες δήλωσαν ότι θα καλούσαν την αστυνομία για τη χρέωση, αλλά δεν είχαν χρόνο καθώς έπρεπε να επιστρέψουν στο πλοίο τους αν και συμβούλεψαν άλλους επισκέπτες ότι υπάρχουν πολύ φθηνότερες επιλογές στο νησί. Προφανώς. Αλλά είπαμε, είμαστε οι επιλογές μας.

Από τότε που αναρτήθηκε η κριτική αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν μια σειρά από παρόμοιες αναφορές από δυσαρεστημένους πελάτες. Ένας επισκέπτης από την Αυστραλία ισχυρίστηκε ότι το εστιατόριο «εξαπατά» τον κόσμο, δελεάζοντάς τον με την προσφορά δωρεάν καρέκλας και ομπρέλας, στοχεύοντας σε «ανυποψίαστους επισκέπτες της παραλίας».

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς στην Αθήνα, να τρώμε σουβλάκια.