«Δυστυχώς, συνεβη». Με αυτές τις λέξεις ο Άρης Πορτοσαλτε δικαιολόγησε με όρους επικοινωνιακής προπαγάνδας όσα απίστευτα έγιναν στη Νέα Αγχίαλο.

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών, προληπτική απομάκρυνση F-16 και φωτιές που καίνε για δέκα μέρες. Εκκένωση αεροπορικής βάσης, εν καιρώ ειρήνης.

Τουλάχιστον μία από τις αποθήκες οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου πυρομαχικών «Καραμπά» στη Νέα Αγχίαλο φαίνεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Βόμβες διασποράς και βλήματα των μαχητικών αεροσκαφών  F-16 ήταν αποθηκευμένα στις υπόγειες εγκαταστάσεις της  111ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ισχυρές εκρήξεις μετά την πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή. Ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε. Θυμόμαστε πώς μίλησε  με τον δικό του μοναδικό -δημοσιογραφικό- τρόπο για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν παίζουν ρόλο τα 20 ευρώ βενζίνη που δεν πλήρωσε ο 16χρονος αλλά η παραβατική συμπεριφορά και μόνο. Έχει πει και χειρότερα.

Επίσης, ο Άρης Πορτοσάλτε όχι μόνο μίλησε για το ναυάγιο στην Πύλο, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει και την Τατιάνα Στεφανίδου. «Η Ελλάδα έχει σύνορα και σε θάλασσα και σε αέρα από το 2019 και αυτά φυλάσσονται. Η Ελλάδα δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες, όπως είπε κάποτε η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να το γνωρίζουν. Αυτό το θέλουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και άλλωστε η Σακελλαροπούλου είπε προχθές ότι ο φράχτης είναι τα σύνορα της πατρίδας μας. Τέλος».