«Ήδη έχουμε “κόψει” 15 πρόστιμα φέτος. Το ένα τρίτο των προστίμων έχει πληρωθεί, τα άλλα είναι σε διαδικασία ένστασης», δήλωσε στο Mega ο αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αντώνης Κουσαθανάς. Ο κανονισμός ισχύει από το 2010, εξήγησε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή τον επανέφερε το 2019. «Το 2010 το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ, το πήγαμε στα 1.000 λόγω των καιρών», σημείωσε. Πρόκειται για τις παραλίες Αγίου Νικολάου στο Καβούρι και τον όρμο Μαλτσινιώτη, όπου υπάρχει ταμπέλα που προειδοποιεί για την συγκεκριμένη απαγόρευση. Ο δήμος είναι αποφασισμένος να τηρήσει το μέτρο.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο λόγος που απαγορεύτηκαν οι ρακέτες σε αυτές τις δύο παραλίες είναι πως τα σπίτια βρίσκονται σε μικρή απόσταση. «Έχουμε δεκάδες παραλίες στην πόλη, θέλουμε αυτούς που κάνουν το χόμπι τους», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι υπάρχει νόμος- που ισχύει για όλη τη χώρα- με βάση τον οποίο απαγορεύονται οι ρακέτες εκεί όπου υπάρχουν λουόμενοι. «Μπορούν να παίζουν όταν υπάρχει χώρος, με προστατευτικά δίχτυα», εξήγησε. Σημειώνεται πως η απαγόρευση (και τα πρόστιμα) ισχύει μόνο στις δύο παραπάνω παραλίες της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ευ ζην στα σπίτια που μένουν και επίσης ξεκαθάρισε ότι ο στόχος δεν είναι να επιβάλλεται πρόστιμο και να μαζευτούν λεφτά, αλλά να υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους της περιοχής.Αυτό το εθνικό άθλημα της ρακέτας από το πρωί μέχρι το βράδυ διαταράσσει την ηρεμία των κατοίκων του συγκροτήματος, είπε χαρακτηριστικά. Οι delulu «τενίστες» θα μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και θα πάνε σε άλλες παραλίες.

Όχι, κανείς δεν σε συμπαθεί όταν πέφτει το μπαλάκι μέσα στην άμμο στην πετσέτα του όταν διαβάζει το βιβλίο του ήσυχος. Δεν εντυπωσιάζεται κανείς αν κάνεις πλονζόν στη θάλασσα, κινδυνεύεις ή να πατήσεις αχινό ή να σπάσεις κάτι. Τα είπαμε κι εδώ. Ήμασταν πρωτοπόροι της απαγόρευσης του τάκα τούκα στις παραλίες.