Για όλα υπάρχει λύση. Για όλα. Ακόμα και για να αφαιρέσετε μερικά χρόνια από τη ζωή σας. Γιατί άλλο το να τα κρύβεις και άλλο το να αφαιρείς. Τη λύση, λοιπόν, βρήκαν οι πανέξυπνοι Νοτιοκορεάτες που από την Τετάρτη (28/6), σήμερα δηλαδή, κόβουν χρόνια από την ταυτότητα τους.

Πώς θα το κάνουν αυτό;

H χώρα αλλάζει με νόμο την πρακτική να θεωρεί όλα τα νεογέννητα ενός έτους και ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα κάτι που σημαίνει ότι όλες οι δικαστικές και διοικητικές αρχές της ασιατικής χώρας, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν την ηλικία που ξεκινά από την ημερομηνία γέννησης, όπως είχε αποφασίσει η Εθνοσυνέλευση από το 2022.

Η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να μειωθεί η σύγχυση σχετικά με ζητήματα ηλικίας του πληθυσμού και να ευθυγραμμιστεί η χώρα με τις διεθνείς πρακτικές, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε, για τους Νοτιοκορεάτες μέχρι σήμερα ο χρόνος τον οποίο πέρασαν ως έμβρυα στην κοιλιά της μητέρας τους μετρούσε στην ηλικία τους, πρακτική που ήταν μοναδική μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε κοινωνικό επίπεδο και στους χώρους δουλειάς, που η ηλικιακή ιεραρχία θεωρείται σημαντική. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol ζήτησε την αλλαγή ως μέρος της καμπάνιας του για την εκλογή στο ύπατο αξίωμα το 2022.

Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τα δημόσια έγγραφα στη χώρα, καθώς γι’ αυτά εφαρμοζόταν ήδη από χρόνια το διεθνές σύστημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ασφαλιστικό σύστημα. Μας μπέρδεψαν λίγο αλλά εντάξει. Τα τρία τέταρτα των Νοτιοκορεατών φέρονται να στηρίζουν τη μεταρρύθμιση, με βάση δημοσκοπήσεις του 2022.

Δεν μπορούμε να βρούμε και εμείς τρόπο να κόψουμε 1-2 χρόνια;