Δεν ξέρω γιατί έχω φάει κόλλημα με αυτή τη γειτονιά πάντως όποτε βρίσκομαι εκεί πραγματικά το απολαμβάνω και σίγουρα είναι η αγαπημένη μου βόλτα. Η ενέργεια αυτού του δρόμου, τα μικρά συνοικιακά μαγαζάκια που έχουν ανοίξει, όπου ο κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται και έχει στεγάσει το χώρο δημιουργικότητάς του, τα graffiti στους τοίχους, οι ψαγμένοι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι που μένουν εκεί, στη πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, που τους πετυχαίνω να βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους ή να κυκλοφορούν με το ποδήλατό τους, κάνουν αυτόν τον δρόμο τόσο ξεχωριστό και αντιφατικό που είναι δύσκολο να τον περιγράψεις, εάν δεν τον ζήσεις ή έστω παρατηρήσεις. 

Γράφει η Τίνα Καραφίνα

Όλες αυτές οι εναλλαγές εικόνων, από τη μια η βαβούρα της πόλης που συγκεντρώνει, η κίνηση και τα αυτοκίνητα και από την άλλη μια ασυνήθιστη ηρεμία και χαλαρότητα. Κατέληξα έπειτα από σκέψη πως οι άνθρωποι που κινούνται ή εργάζονται εκεί, ζουν ευτυχώς σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από εμάς τους υπόλοιπους… 

Εκεί λοιπόν συναντιούνται εναλλακτικοί καλλιτέχνες, βρίσκεις τα πιο ρομαντικά καφέ που έχεις δει και σε μεταφέρουν στη συνοικία των διανοούμενων – Le Marais στο Παρίσι, ενώ ανακαλύπτεις θησαυρούς σε ρούχα και αξεσουάρ από τα πιο φανταστικά ελληνικά brands που πραγματικά αξίζει να γνωρίσεις! 

Είτε πρωί είτε απόγευμα είτε βραδάκι είναι μια περιπλάνηση που πρέπει να κάνεις αν αγαπάς το πολύβοο κέντρο!

Σου έχω συγκεντρώσει κατόπιν έρευνας τα hot spots της Ζωοδόχου Πηγής που αξίζει να ανακαλύψεις!

Street Food & Taverns 

*La Cantina Street Food | Ζωoδόχου Πηγής 24 & Κωλέττη

To πιο νόστιμο τυλιχτό φαλάφελ της πόλης αλλά και ethnic κουζίνα με πολύ ωραία πιάτα όπως chicken curry αλλά και ιδιαίτερες spicy και μη σούπες!

*The Black Salami Microbakery | Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης

Ένας διαφορετικός φούρνος της γειτονιάς.Εάν ψάχνεις για street brunch εδώ θα βρεις τα πιο νόστιμα και ξεχωριστά σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί και φοκάτσιες του ονείρου! 

*Bamboo Vegan | Zωοδόχου Πηγής 36

Vegan σάντουιτς, healthy salad bowls, καφές με γάλα καρύδας και γλυκάκια σε αυτό το μικρό αλλά με χαρακτήρα μαγαζάκι, για τους λάτρεις της Vegan φιλοσοφίας.

*Ο Τσέλιγκας  | Zωοδόχου Πηγής 50

Ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο-στέκι για ουζάκι και τσίπουρο με μαμαδίσιες γεύσεις.

Bistrot – Cafe – Bars

*Μαιγκρέ   |  Zωοδόχου Πηγής 17

Bistro, καφέ, μπαρ με τον cappuccino και τον ελληνικό καφέ να κλέβουν την παράσταση. Μπορείς να απολαύσεις και το κρασί σου τη μπύρα ή το ποτό σου το βραδάκι ακόμα και να φας μεζέδες ή το πιάτο ημέρας!

*Bυσσινόκηπος 

  |  Zωοδόχου Πηγής 17

Το καφέ μπαρ που μπορείς από το πρωί να πιεις τον καφέ ή την λεμονάδα σου διαβάζοντας το βιβλίο σου και τσιμπολογώντας πρωινό και το βράδυ να διασκεδάσεις με προσεγμένη μουσική και καλά ποτά!

Shopping

*Mohxa |  Zωοδόχου Πηγής 59

Ένα μικρό γωνιακό κατάστημα ρούχων που φημίζεται για τη συλλογή ανδρικών πουκάμισων και αξεσουάρ με επιρροές από την παραλία, τα αθλήματα και τα 70’s!
Με ελληνική υπογραφή.

*The Bohemian Athenian  

|  Zωοδόχου Πηγής 12

Εάν ψάχνεις τα πιο iconic διακοσμητικά και ρετρό είδη σπιτιού, σαν και αυτά που χαζεύεις στο Pinterest πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αυτόν τον χώρο με τη vintage αλλά και σύγχρονη αισθητική παράλληλα!

*Aphilo Athens 

|  Zωοδόχου Πηγής 59

Ένα concept store με unisex – non gendered ρούχα και αξεσουάρ με τα πιο ιδιαίτερα prints αλλά και αντικείμενα σπιτιού έργα τέχνης από Έλληνες δημιουργούς.

*Αduan Jewellery |  Zωοδόχου Πηγής 29

Μοντέρνα αξεσουάρ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κολιέ κ.α από ασήμι και ατσάλι.

*Redy Design Shop – 

Zωοδόχου Πηγής 117
To πιο πολύχρωμο και χαρούμενο κατάστημα της πόλης με φοβερές αφίσες για κάδρα στα πιο πρωτότυπα σχέδια, planners, notebooks και άλλα διακοσμητικά για το σπίτι.

Πιστεύω να κατάφερα να σε πείσω πως είναι ένα must visit place!