Από το 2018 και το “The Favourite” περιμένουμε μια μεγάλου μήκους επιστροφή του Γιώργου Λάνθιμου. Από ό,τι φαίνεται, αποφάσισε να κυκλοφορήσει δύο ταινίες μαζεμένες την ίδια χρονιά. Σαν να μην έφτανε το R-rated “Poor Things” με την Έμα Στόουν, που θα περιλαμβάνει από ό,τι φαίνεται πολύ (πολύ πολύ) γυμνό, έρχεται και το επόμενο φιλμ μου, το “And”. 

Γυρισμένο στη Νέα Ορλεάνη την περασμένη χρονιά, το And το καλύπτει ένα μυστήριο. Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την ταινία. 

Ποια είναι η υπόθεση του And;

Ειλικρινά. Δεν έχουμε ιδέα. Λέγεται πως έχει μια ιδιαίτερη δομή αφήγησης και ενδέχεται αυτή να είναι η μόναδική πληροφορία που έχει γίνει γνωστή ως τώρα. ΟΚ και άλλη μια. Αυτή που διάβασες στον τίτλο. Πάντως, η Hong Chau, μιλώντας στο podcast του Marc Maron ανέφερε πως: “Είναι τρεις μικρές ιστορίες και παίζουμε διαφορετικούς χαρακτήρες στην κάθε μια, οπότε οι ίδιοι ηθοποιοί παίζουν διαφορετικούς ρόλους”. Παράλληλα, κυκλοφορεί και η φήμη πως τα γράμματα του τίτλου “A-N-D” αναφέρονται στο αρχικό γράμμα του ονόματος του κάθε χαρακτήρα. 

Η Hong είχε μια συζήτηση με τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία, Jesse Plemons, επίσης. Τον ρώτησε: “Οπότε τι σκέφτηκες για το σενάριο;”, γιατί γενικώς οι ηθοποιοί προσπαθούν να δουν τι σκέφτεται ο άλλος για να βγάλουν ένα νόημα. Εκείνος της απάντησε: “Θα προσπαθούσα να διαβάσω ξανά το σενάριο και να καταλάβω τι ενώνει τις ιστορίες, αλλά μετά τα παράτησα”. Για να μην πολυλογούμε, σε αυτόν μάλλον ταυτίζονται όλοι. 

Εκτός αυτών, κυκλοφορεί και backstage υλικό της Έμα Στόουν από τα γυρίσματα. Σε αυτό, σπρώχνει ένα ανάπηρο άτομο πάνω σε αμαξίδιο. Από ό,τι βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο, αυτό συμβαίνει σε ένα πάρκινγκ. Είναι ακόμα γνωστό ότι χαστουκίζει τον Willem Dafoe. Όχι τον ίδιο, τον χαρακτήρα που υποδύεται. Duh. Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει πως επέμεινε το χαστούκι να είναι πραγματικό και να το γυρίσουν όσες φορές χρειάζεται. “Αυτό είναι που θες από τους ηθοποιούς”, ανέφερε ο Γιώργος Λάνθιμος μιλώντας στο T. “Να είναι κομμάτι του με κάθε τρόπο”. 

Το καστ; 

Το Poor Things και το And “μοιράζονται” αρκετούς ηθοποιούς. Η Emma Stone, η Joe Alwyn και Willem Dafoe θα εμφανιστούν και στις δυο. Προφανώς, Jesse Plemons και Hong Chau είναι στο καστ. Το πολύ σημαντικό για τους φαν του Euphoria είναι πως στο καστ περιλαμβάνεται και η Hunter Schafer. “Είναι ένα μικρό cameo, τύπου δυο σκηνές. Είναι αρκετά cool και είναι τέλειο να είμαι εκεί”, ανέφερε η ίδια μιλώντας στο Elle. “Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί αλλά είχε δει το Euphoria και κράτησε το όνομά μου σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιος ρόλος. Οπότε, όταν έγινε αυτό, πέταξα κατευθείαν στη Νέα Ορλεάνη στο σετ”.

Πότε θα κυκλοφορήσει το And; 

Λέγεται πως το Poor Things θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο. Αυτό σημαίνει πως το And θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.