Πολλά έχουμε καταλογίσει στο Netflix. Κάποιες μέρες το σνομπάραμε, κάποιες το χαρακτηρίσαμε βίντεοκλαμπ για ριάλιτι και σειρές με serial killers, ελάχιστες μας έφτασε στο αμήν και σκεφτήκαμε να κόψουμε τη συνδρομή. Πάντα όμως μας «καψουρεύει» (βλέπουμε “Αυτή η νύχτα μένει” και αυτό βγαίνει) και μένουμε εκεί. Το 1899 είναι μια σειρά που δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε. Τα γράψαμε εδώ κι εδώ. Σήμερα πάμε ένα βήμα παρακάτω τη σχέση μας με τη σειρά φαινόμενο των δημιουργών του Dark. Αν δεν έχετε ήδη παρακολουθήσει το τελευταίο επεισόδιο, προειδοποιούμε για spoilers. Διαστημικά spoilers. Να ξέρετε ότι οι δημιουργοί Γιάντε Φρίσε και Μπάραν μπο Οντάρ μίλησαν στο IndieWire και αποκάλυψαν ότι δημιούργησαν το “1899” για τρεις σεζόν στο Netflix. Και όχι δεν έχουν ιδέα για κανένα κόμικ με την ίδια πλοκή και χαρακτήρες που κατηγορούνται ότι αντέγραψαν.

Ο Χένρι παρακολουθεί και τους άλλους επιβάτες του πλοίου για να παρατηρήσει πώς ακολουθούν τα ίδια μοτίβα σε κάθε λούπα της προσομοίωσης, μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον Ciaran για να διατηρεί τη λούπα ή για να δει αν οι άνθρωποι μπορεί να λειτουργήσουν λογικά και όχι συναισθηματικά. Μάλλον δεν είναι ο κακός της σειράς. Ο Χένρι μπορεί να είναι μια προσωποποίηση της μνήμης της Μόρα για τον πατέρα της. Η Μόρα λέει ότι θυμάται τον Χένρι ως κάποιον που την παρακολουθούσε και τον αδερφό της και αγανακτούσε για την φθίνουσα ψυχική υγεία της συζύγου του (όπως ο σύζυγός της ηρωίδας του Awakening).

Τι κάνουν οι χαρακτήρες στο διάστημα;

Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι όλοι βρίσκονται σε μια εγκατάσταση ψυχικής υγείας και οι προσομοιώσεις έχουν σχεδιαστεί είτε για να τους τιμωρούν είτε να τους θεραπεύουν. Σε αυτό το σενάριο, ολόκληρη η ομάδα έχει κάνει κάτι για το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί ή να βρεί τη θεραπεία για να επουλώσει το τραύμα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσοι χαρακτήρες έχουν αναμνήσεις να σκοτώσουν κάποιον άμεσα ή έμμεσα, αυτή η θεωρία είναι βάσιμη. Ξέρουμε ήδη ότι η φωνή της Μόρα πάντα λέει στους άλλους να ξυπνήσουν, πρέπει να είναι ο μόνος δημιουργός ή τουλάχιστον ο κύριος χαρακτήρας αυτής της ιστορίας. Είναι πιθανό να μην υπάρχει ούτε ένα άτομο που να υπάρχει πραγματικά με σάρκα και οστά πέρα ​​από τη Μόρα.Υπάρχω κι όσο υπάρχεις θα υπάρχω. Τα έχει πει ο Στελάρας πολύ πριν μας κάνουν τους έξυπνους οι Γερμανοί.