Πρεμιέρα έκανε χθες το MasterChef και αν δεν το παρακολουθήσατε, σίγουρα μάθατε γι’ αυτό από τα Instagram stories των φίλων σας ή το feed σας στο Facebook. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακής κοινότητας, άλλωστε, εστίασε εκεί την προσοχή της. Ναι, και στο Twitter χαμός έγινε. Λογικό, αν η ελληνική τηλεόραση έχει ανάγκη από ένα ριάλιτι, αυτό είναι το MasterChef. Για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι οι κριτές του που, εκτός από τις γνώσεις τους, προσφέρουν και γέλιο, άφθονο γέλιο. Μπορεί κανείς να ξεχάσει το σόου του Σωτήρη Κοντιζά και την αναφορά του στην ταινία Νονός;

Η αλήθεια είναι ότι με την επιστροφή του ριάλιτι μαγειρικής γέμισε ένα μεγάλο κενό και το καταλάβαμε χθες, από το πρώτο μόλις επεισόδιο του έκτου κύκλου. Οι Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχαν κέφια και όταν η τριάδα έχει κέφια, τότε, αυτόματα, όλα μοιάζουν καλύτερα.

Στην πρεμιέρα του MasterChef, λοιπόν, εκτός από τις προσωπικές ιστορίες των διαγωνιζόμενων (ριάλιτι είναι, μην το ξεχνάμε), μάθαμε για τις επιχειρηματικές ανησυχίες του Σωτήρη Κοντιζά, που για κάποιο λόγο επέμενε να ρωτά τους παίκτες πού μένουν. Κόλλησε η βελόνα με λίγα λόγια. Ο κριτής ρωτούσε για την περιοχή, το ενοίκιο που δίνουν, αν πληρώνουν πολλά και σε ποιο όροφο κοιμούνται τα βράδια. Ε, ο θείος Λεωνίδας δεν κρατήθηκε και τον ρώτησε αν «ενδιαφέρεσαι για real estate;».

Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν, οι παίκτες απαντούσαν ενώ παράλληλα μαγείρευαν και οι υπόλοιποι δύο κριτές γελούσαν, μέχρι που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σηκώθηκε από τη θέση του και με ένα «γιατί δεν τον ρωτάς και τι νούμερο παπούτσι φοράει;», έκλεισε αυτή την ενθαρρυντική για πρώτο επεισόδιο παρένθεση.

https://twitter.com/scontizas?ref_src=twsrc%5Etfw

Ναι, αλλά ένα φιλί δεν έδωσαν να ανέβουν τα νούμερα.