Μετά από τόση τηλεκπαίδευση, η φετινή επιστροφή στα θρανία είναι το πιο πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς. Οι ανιψιές μου, τα παιδιά των φίλων μας, οι βαπτιστικοί μας, μέχρι και η μικρή της γειτόνισσας που θα πάει στο νηπιαγωγείο μετρούσαν όλο το καλοκαίρι μπάνια, παγωτά και μέρες μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.

Εννοείται έχουν αρχίσει οι παραγγελίες για καινούργιες σχολικές τσάντες, τα απαραίτητα σχολικά βιβλία, για τα ξενόγλωσσα βιβλία και τα χαρτοσχολικά, ναι, τις UHU λέμε. Έχω ήδη τρεις σχολικές λίστες, μια για δημοτικό (με must αγορά το παγουρίνο), τα απαραίτητα για το γυμνάσιο και αυτή που με τρομάζει περισσότερο, του Λυκείου.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα μαγικό μέρος που θα μου διευκολύνει τη ζωή και θα κάνει πιο γοητευτική την σχολική καθημερινότητα των μαθητών.

 

 

Οι μικρές ανιψιές μου έχουν ήδη αρχίσει να σημειώνουν στην σχολική λίστα τι θέλουν. Τετράδια, γραφική ύλη, ημερολόγια, είδη γραφείου, είδη ζωγραφικής και είδη χειροτεχνίας. Ξέρω που θα πάω.  Εκεί που θα βρω χιλιάδες επιλογές για την καλύτερη σχολική χρονιά.  Μόνο στο Public.

Πώς θα ψωνίσεις τη σχολική σου λίστα με λίγα κλικ και πολύ οικονομία!

Με την υπογραφή του Νο. 1 βιβλιοχαρτοπωλείου στην Ελλάδα, τα ψώνια από τη σχολική λίστα γίνονται και φέτος παιχνίδι: Μπες στο Public.gr, και σε 2 απλά βήματα θα έχεις όλα όσα «απαιτεί» η σχολική λίστα, στο καλάθι σου: επιλέγεις σχολείο και τάξη και το public.gr σου εμφανίζει αυτόματα όλα όσα ψάχνεις! Εναλλακτικά επισκέψου ένα κατάστημα με τη λίστα σου και ξέγνοιασε! Τα Public θα ετοιμάσουν το καλάθι σου με όλα τα σχολικά είδη της λίστας σου ώστε να παραλάβεις άμεσα από το κατάστημα ή στο σπίτι σου.

Τα καλύτερα σχολικά, για κάθε φύλο και ηλικία!

Εμείς οι παλιοί δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα κλασικά, σχολικά τετράδια με μπλε εξώφυλλο και ριγέ φύλλα για να γράφεις με ευκολία και ετικέτα ονόματος για να σημειώσεις το όνομα και το μάθημά σου! Στα Public θα βρείτε τα 50 φύλλων Coolbee σε πολλά χρώματα.  Τα σχολικά είδη στο Public δεν κολλάνε σε ηλικίες και φύλα. Ανακάλυψε σειρές σχολικών για αγόρια και κορίτσια που καλύπτουν κάθε ηλικία, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο! Αμέτρητοι ήρωες της Disney και παιδικοί χαρακτήρες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, όπως Santoro Gorjuss, Frozen, Minecraft, Batman, Avengers, Minnie, Star Wars και πολλά πολλά άλλα που θα καλύψουν κάθε γούστο για τα αγόρια και κορίτσια μαθητές!

Στο Public, όμως, θα βρεις επίσης αμέτρητες σχολικές τσάντες CITY, RUSSELL ATHLETICS, NBA, Fortnite, MIQUELRIUS & Coolbee και όλα τα επώνυμα brands σε χαρτοσχολικά, για να έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη τάξη αλλά ταυτόχρονα να κερδίσεις τις εντυπώσεις και τις καρδιές των συμμαθητών/τριών σου στο γυμνάσιο και το λύκειο!

Ατελείωτα σχέδια σε Σχολικές Τσάντες για να διαλέξεις!

Είτε ψάχνεται σακίδιο νηπιαγωγείου με το Mickey, με πλαϊνές θήκες για παγούρια, είτε την τσάντα δημοτικού τρόλευ με τους αγαπημένους χαρακτήρες από το Frozen, είτε το σακίδιο πλάτης του NBA  με την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούμπο, τους Milwaukee Bucks, είτε το κλασικό σακίδιο Russell με χώρο για το αγαπημένο σου laptop ή tablet για να το μεταφέρεις με ασφάλεια, όπου χρειάζεται, ιδανική για το σχολείο, το φροντιστήριο, τη βόλτα ή τις εκδρομές σου θα το βρείτε στα Public. Θα βρείτε χιλιάδες επιλογές σε σχολικές τσάντες. Βρες την ιδανική για κάθε ηλικία και τάξη!

Φιλικές συμβουλές στους γονείς για τη σωστή επιλογή σχολικής τσάντας

Η ιδέα της σωστής –ανατομικά- τσάντας δεν απασχολεί ιδιαίτερα τα παιδιά – αν αυτή έχει επάνω της αγαπημένους ήρωες ή όμορφα σχέδια τότε αυτό αρκεί. Σαν γονιός όμως πρέπει να σκεφτείτε κι άλλους παράγοντες πριν κάνεις την τελική επιλογή. Ποιοι είναι αυτοί;

Πρώτο και σημαντικότερο: Εργονομία

Αν η τσάντα κάθεται σωστά στην πλάτη του παιδιού και δεν το βαραίνει υπερβολικά τότε η καθημερινή διαδρομή από και προς το σχολείο θα είναι πιο άνετη. Για να κάνεις την πιο εργονομική επιλογή πρέπει να ξεκινήσεις από το μέγεθος της τσάντας. Το σακίδιο που θα επιλέξεις πρέπει να ταιριάζει στον σωματότυπο του παιδιού. Έπειτα πρέπει να εστιάσεις στην επένδυση της τσάντας. Η πλάτη της θα πρέπει να έχει μαλακή ανατομική σχεδίαση. Το ίδιο ισχύει και για τα λουριά, τα οποία θα πρέπει να έχουν και προσαρμόσιμο μήκος.

Κριτήριο επιλογής νούμερο 2: Το βάρος της τσάντας

Η τσάντα που θα κουβαλά κάθε μέρα το παιδί στο σχολείο δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% της συνολικής του μάζας για να είναι απροβλημάτιστη η καθημερινή μεταφορά της. Για το λόγο αυτό, στις μικρότερες ηλικίες συστήνεται η επιλογή μίας τσάντας τρόλεϊ, η οποία κάνει ευκολότερη την καθημερινή μεταφορά, χωρίς να επιβαρύνει το σώμα των παιδιών με το βάρος της.

Σχολικές τσάντες για νηπιαγωγείο και δημοτικό

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο ή τον παιδικό σταθμό παίρνουν μαζί τους ελάχιστά πράγματα, οπότε το βάρος δεν αποτελεί πρόβλημα. Γι’ αυτό και ξεχωρίσαμε το σακίδιο πλάτης Minnie, με δύο θήκες για όλα τα πράγματα του σχολείου, ξεχωριστή θήκη για παγούρι και ενισχυμένη πλάτη και ιμάντες. Προτιμάς μία τσάντα με ροδάκια; Τότε η τσάντα τρόλεϊ Peppa σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά. Και σε αυτή βρίσκουμε δύο μεγάλους χώρους, πλαϊνές θήκες και ενισχυμένους ιμάντες αν τα παιδιά θέλουν να φορέσουν το σακίδιο στην πλάτη.

Αν το παιδί ξεκινά φέτος το δημοτικό και χρειάζεται νέα σχολική τσάντα, τότε η πρώτη επιλογή είναι και πάλι ένα σακίδιο τρόλεϊ. Η τσάντα Lego Ninjago Prime Empire θα χωρέσει όλα τα σχολικά των παιδιών με ευκολία, ενώ η ρυθμιζόμενη χειρολαβή και οι ρόδες κάνουν την μεταφορά πανεύκολη υπόθεση. Μία ακόμα εξαιρετική επιλογή για παιδιά δημοτικού είναι το σακίδιο πλάτης Pj Masks Hero. Τα παιδιά θα την λατρέψουν γιατί επάνω της έχει τους πιτζαμοήρωες, ενώ οι γονείς θα την ξεχωρίσουν για τους πολλούς χώρους και την πολύ άνετη μεταφορά πραγμάτων που εξασφαλίζει η ενισχυμένη πλάτη της.

Σχολικές τσάντες για γυμνάσιο και λύκειο

Στο γυμνάσιο και το λύκειο τα παιδιά δεν χρειάζονται πλέον τσάντα τρόλεϊ. Ας επιλέξουμε λοιπόν τσάντες πλάτης που προσφέρουν άνεση, έχουν χώρο για όλα όσα χρειάζονται μαζί τους τα παιδιά κάθε μέσα και έχουν όμορφα, πρωτότυπα σχέδια. Πρώτη επιλογή το σακίδιο Maui Polaroid BMU. Οι θήκες του έχουν χώρο ακόμα και για laptop, ενώ οι ιμάντες και η πλάτη είναι ενισχυμένοι για μεγαλύτερη άνεση. Εξαιρετικά design-άτες άλλα και πολύ λειτουργικές είναι οι τσάντες πλάτης Swell και Palm Island της Parkland. Με βάρος μόλις 1 κιλό, μεγάλη χωρητικότητα 30 λίτρων, θήκη μεταφοράς laptop/tablet και πολλές εσωτερικές τσέπες, η καθημερινή οργάνωση γίνεται παιχνιδάκι.

Όλα τα σχολικά βιβλία που θα χρειαστείς (και για τα αγγλικά σου!)

Από το «Μαθαίνω να Συγκεντρώνομαι» μέχρι το «Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία» είναι πάνω από δώδεκα χρόνια μάθησης. Στα Public θα βρείτε από σχολικά βιβλία για την ενίσχυσή της προσοχής μέχρι τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.  Με τα iΤalk των Public μαθαίνεις ξένες γλώσσες εύκολα και γρήγορα.

Τα καλύτερα έπιπλα για κάνουν τη ζωή κάθε μαθητή ευκολότερη!

Οι καλύτερες καρέκλες γραφείου, gaming πολυθρόνες, ραφιέρες, γραφεία, επιτραπέζια φωτιστικά γραφείου είναι στα Public. Στο Public θα βρεις όλα όσα θα χρειαστείς για το σχολείο, σε όποιο βαθμίδα και αν πηγαίνεις εσύ ή τα μικρά σου! Kαι έπιπλα για να διαβάζεις με άνεση στο σπίτι σχολικά βιβλία, ξενόγλωσσα βιβλία, σχολικά βοηθήματα, τετράδια, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείς για το διάβασμά σου, σε ένα από τα 53 μας καταστήματα ή online στο www.public.gr

Τεράστια ποικιλία σε gadgets χρήσιμα για το σχολείο!

Στα Public θα βρείτε όλα τα επώνυμα laptop και με δωρεάν μεταφορικά, όπως και τα tablet και αξεσουάρ για κάθε σας ανάγκη.Οπότε τι καταλάβαμε; Από παγούρι μέχρι εκτυπωτή μπορείς απλά να επισκεφθείς τα Public. Είτε προτιμάτε τις ανέπαφες online αγορές με παραλαβή από το κατάστημα (Click Away/Click in Shop) ή με παράδοση στο σπίτι, είτε είστε της βόλτας και επιλέγετε να επισκεφθείς ένα από τα 53 καταστήματα Public, δεν έχει σημασία, γιατί σε κάθε περίπτωση θα βρείτε όλα όσα χρειάζεσαι!

Ήρθε η ώρα να ζήσεις αυτό το «ξανά στα θρανία» συναίσθημα… Και φέτος, χιλιάδες επιλογές για την καλύτερη σχολική χρονιά σε περιμένουν μόνο στο Public! ΕΥΤΥΧΩΣ.