Αυτό το κλισέ ότι σε δύσκολους καιρούς πάντα έχουμε ο ένας τον άλλο, δεν είναι και τόσο κλισέ τελικά. Ίσως σε αυτό να οφείλεται το γεγονός ότι η σύμπραξη των Public με τη ΜΚΟ  Δεσμός για το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, ζωγράφισε στα πρόσωπά μας ένα τεράστιο χαμόγελο. Αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές δεν χαμογελάς αβίαστα, είτε δεν ξέρεις τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα, είτε δεν έχεις καταλάβει ότι δικαιούσαι voucher 200 ευρώ, για να κάνεις τις αγορές σου στα Public.

Με το νέο τους Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, χιλιάδες οικογένειες δέχονται την απαραίτητη βοήθεια για να προμηθευτούν τεχνολογικό εξοπλισμό για τα παιδιά τους. Στόχος είναι, στην απόλυτη εποχή της τηλεκπαίδευσης, κανένας μαθητής/μαθήτρια Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητής/φοιτήτρια να μη μείνει χωρίς laptop, χωρίς tablet, χωρίς εν πάση περιπτώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα κάνουν το γεμάτο προκλήσεις ταξίδι της σύγχρονης μόρφωσης, πιο εύκολο. Τα Public, θέλοντας να ενισχύσουν το θετικό αποτύπωμα της πρωτοβουλίας, δεν βοηθούν μόνο τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα, αλλά ολόκληρες μαθητικές κοινότητες. Σε συνεργασία με το  Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», στηρίζουν το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» αυτόματα με τη χρήση κάθε κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας, εξοπλίζοντας τις αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας. 

Παρακάτω θα λύσουμε τις πιο συχνές απορίες για την Ψηφιακή Μέριμνα, και ίσως σε φέρουμε και ένα βήμα πιο κοντά στο να φύγεις από ένα φυσικό κατάστημα Public με το καινούργιο σου laptop ή να αγοράσεις από το public.gr το tablet που θα σε βοηθήσει να μη χάνεις διάλεξη, όπου και αν βρίσκεσαι.

Τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου θα χορηγηθεί σε δικαιούχους επιταγή (voucher), ύψους 200€ και μπορεί να εξαργυρωθεί για την απόκτηση desktop, laptop ή tablet. Tο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021 δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των νέων σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, επιδοτώντας μαθητές και φοιτητές από 4 έως 24 ετών για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν ένα προϊόν που κοστίζει πάνω από 200€;

Εννοείται. Όσο και να κοστίζει το desktop, laptop ή tablet που θα επιλέξεις, το voucher θα καλύψει το συγκεκριμένο ποσό.

Ποιος το δικαιούται;

Όπως είπαμε, η Ψηφιακή Μέριμνα δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των νέων σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Μέσω του προγράμματος, θα επιδοτηθούν μαθητές και φοιτητές από 4 ως 24 ετών. Μιας και το πρόγραμμα αναμένεται να υποστηρίξει περίπου 560.000 νέους από 325.000 οικογένειες, προτεραιότητα θα δοθεί στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Τα κριτήρια, λοιπόν, θα είναι εισοδηματικά και θα είναι τα εξής: οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ως 6.000 ευρώ. Οι οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν επιταγή 200€ για κάθε παιδί από 4 έως 24 ετών το οποίο είναι μαθητής ή φοιτητής στην Ελλάδα.

Πώς μπορεί να δει κάποιος αν είναι δικαιούχος;

Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.». Μέσω αυτής θα κατατίθεται η σχετική αίτηση από τους γονείς. Η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος θα εξυπηρετήσει αιτήσεις οικογενειών που έλαβαν το επίδομα παιδιού το 2020, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των δικαιούχων για το voucher. Μετά το πέρας αυτής της φάσης, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους.

Αν πληροίς τα κριτήρια, κάνε την αίτησή σου εδώ.

Πού μπορεί να εξαργυρώσει κανείς την επιταγή;

Η επιταγή εξαργυρώνεται και με τους δυο τρόπους. Όποιος έχει ήδη λάβει το voucher του, μπορεί να το αξιοποιήσει και σε ένα φυσικό κατάστημα Public, αλλά και στο public.gr, απολαμβάνοντας την online εμπειρία αγορών.

Πότε μπορεί να κάνει κάποιος την αγορά του;

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 5 Απριλίου, ωστόσο από τις 12 Απριλίου ως και τις 30 Ιουλίου έχει ο κάθε δικαιούχος το απαραίτητο διάστημα για να προχωρήσει στην αγορά του. Το λες και ευλογία χρόνου αυτό, αφού θα έχει το διάστημα που χρειάζεται για να περιηγηθεί χαλαρά και με προσοχή στη μεγάλη ποικιλία που προσφέρουν τα Public σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πώς επιλέγεις το κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες σου;

Ένα λάπτοπ ενδέχεται να είναι και η βάση ολόκληρης της ζωής μας αν το σκεφτείς. Όλα τα πρέπει και τα θέλω χωράνε σε αυτά και η επιλογή του ιδανικού προϊόντος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Τα δυο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσεις είναι καλός επεξεργαστής και μνήμη, όπως του HP 14s-fq0003nv, αλλά και οι ασύλληπτες ταχύτητες του Laptop Lenovo 14″ FHD IPS Touch.

Στο μεταξύ, επειδή το να ξεμένεις από μπαταρία δεν έχει πλάκα, με το IdeaPad 3 15ADA05 της Lenovo δεν κινδυνεύεις. 

Στο μεταξύ, ένας ακόμα ιδανικός τρόπος να κουβαλάς τη «ζωή» σου, είναι ένα τάμπλετ. Το Huawei MediaPad T3 10 με δυνατό επεξεργαστή, IPS οθόνη και άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά που θα καλύψει τις βασικές σου ανάγκες, ενώ το Galaxy Tab A7, με την ακόμα μεγαλύτερη οθόνη του μπορεί να κάνει τις διαλέξεις και την προβολή οπτικοακουστικού υλικού ακόμα πιο ξεκούραστη.

Μια βόλτα στο Public.gr για έρευνα είναι αρκετή για να βρεις αυτό που ψάχνεις.