Παντρεμένη 26χρόνη Ισπανίδα προσπαθεί να γίνει συγγραφέας, το βιβλίο της απορρίπτεται, οι οικονομικές δυσκολίες και οι λογαριασμοί την αναγκάζουν να κοιτάζει ένα βράχο σε μουσείο της Μαδρίτης που βρίσκει δουλειά ως φύλακας, ο γάμος μάλλον σκότωσε τον έρωτά της για τον σύζυγό της γιατί μόλις γνωρίζει σέξι Ισπανό κατακτητή ανοίγει κουβέντα στο Messenger. Έχει και τρεις φίλες. Μια λεσβία δικηγόρο που προσπαθεί να κάνει come out, μια ορκισμένη εργένισσα που δεν έχει ταμπού στον έρωτα και αποφεύγει τις σχέσεις, και μια ντροπαλή διαφημίστρια που είναι τσιμπημένη με τον λάθος άνθρωπο στο γραφείο και ξεσπάει ψωνίζοντας ρούχα. Ναι, είναι το ισπανικό “Sex and the City”. Αλλά πιο σύγχρονο και οικείο και αστείο.

Ο Ντάρεν Σταρ έχει δημιουργήσει τους αρχετυπικούς χαρακτήρες που βλέπεις και σε αυτή τη σειρά του Netflix,αλλά, μεταξύ μας, αυτό δεν είναι πρόβλημα, είναι το πουληστερό στοιχείο κάθε σειράς με γυναικείους χαρακτήρες που στην περίπτωση μας προσπαθούν να ενηλικιωθούν όπως κάθε κορίτσι της διπλανής πόρτας το 2020. Έχουν όνειρα, φιλοδοξίες, προσπαθούν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα που δεν μοιάζει με κελί μοναχών και δεν κοστίζει όσο ένα νεφρό στην μαύρη αγορά, να πειραματιστούν σεξουαλικά, να ταξιδέψουν, να ξεπεράσουν τα οικογενειακά τους τραύματα, το χαστούκι της απόρριψης και τέλος, να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Πίνοντας μπίρες και χορεύοντας σε μπαρ. 

Το τελευταίο ίσως σε κάνει να νιώσεις ένα μικρό σφίξιμο στην καρδιά, αν αναλογιστείς ότι έχεις σχεδόν ένα μήνα να συναντήσεις τους κολλητούς σου σε μια μπάρα.  

Η Βαλέρια αφήνει ηχητικά μηνύματα σε ομαδικό chat που τα ονομάζει podcasts και μιλάει για τα προβλήματα στο γάμο με τον κούκλο φωτογράφο άντρα της Άντρι, που γίνεται YouTuber. H Λόλα συνήθως περνάει την ώρα της αγκαλιά με τον παντρεμένο εραστή της Σέρχιο. Η Κάρμεν είναι ερωτευμένη με τον λάθος άνθρωπο στο γραφείο και η Ναρέα προσπαθεί να βρει την σεξουαλική της ταυτότητα μέσα σε ένα ετεροκανονικό περιβάλλον -ενώ είναι ομοφυλόφιλη και δέχεται την ασφυκτική οικογενειακή πίεση. Οι τρεις φίλες προσπαθούν να βοηθήσουν την πρωταγωνίστρια να ξεπεράσει το writer’s block της και να καταφέρει να γράψει το ερωτικό μυθιστόρημά της. Δεν έφταναν τα συζυγικά της προβλήματα, η Βαλέρια αντί να τα αντιμετωπίσει, προσθέτει στην εξίσωση και τον παίκτη Βίκτορ, ξεκάθαρα κυνηγός και θέλει πολλά παραπάνω από τα μηνύματα που ανταλλάζουν στο messenger. Και τα παίρνει. Αλλά είναι αυτό που θέλει τελικά η Βαλέρια;

Η σειρά είναι βασισμένη στις νουβέλες της Ελίζαμπετ Μπεναβέντ, είναι ένας έπος για τους μιλενιάλς του 2020, η Μαδρίτη είναι ερωτεύσιμη και οι βόλτες στο κέντρο της είναι λόγος για να κλείσεις εισιτήριο -νοητά- για ταξιδάκι. Αυτά, μην περιμένεις τη σειρά της χρονιάς. Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία, γιατί μεταξύ μας οι άλλες είναι χιλιοειπωμένες, είναι της λεσβίας δικηγόρου που πασχίζει να βρει τη θέση της σε μια ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Και όταν το κάνει, πανηγυρίζεις που κατάφερε να διεκδικήσει την δικαιωματικά δική της θέση στην ζωή.

Η σειρά πήρε το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν.