To 2020 αποδεικνύεται χρονιά ορόσημο για τον VLOSPA. Σημαδεύτηκε από την κυκλοφορία τοu album “ΜΕΚΤΟUB” (όσο μετράνε δηλαδή τέτοιες δουλειες στο σύγχρονο ελληνικό hip hop που κινείται μόνο με singles), από τη συμμετοχή με το “Μέχρι να πεθάνουμε” στα σημαντικά sessions του DOF TWOGEE, όπου μπόλιασε με τη φρεσκάδα την όλη φάση, δείχνοντας ποιο είναι το μέλλον και τώρα έρχεται το νέο του single “Big Moves Vol. 1” και με το οποίο αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά το μέλλον του ελληνικό hip hop, αλλά αποτελεί βασικό κομμάτι του “τώρα” και ότι η Θεσσαλονίκη είναι το επίκεντρο (” 23-10 πάρτε το χαμπάρι”).

 

 

 

Ήδη από την εισααγωγή του κομματιού, επιβλητική όπως και ο τίτλος, παίρνεις μια ιδέα για το τι θα ακολυθήσει και η συνέχεια όντως δεν σε διαψεύδει. Στο “Big Moves Vol.1” ο VLOSPA δείχνει πιο ώριμος σε σχέση με τη γνώριμη θεματολογία και το στυλ του, αυτή την underground και αληθινή αλητεία που καταφέρνει να φέρνει τα vibes και τον φρέσκο ήχο των γαλλικών υποβαθμισμένων προαστίων στην καρδιά της ανατολικής πλευράς της Θεσσαλονίκης. “Είπα να μην γράψω αν δεν τα ζήσω (το’πα!)” ραπάρει, ενώ δίνει και το στίγμα για το τι θα περιμένουμε από εκείνον “Big moves πια έχω πάρει φόρα / Κάπου για μας όλους έχω κάνει χώρο (ε!) / Δουλεύοντας το πλάνο για να βγω από την χώρα (αμήν!) / Πότε θα γινόταν; Άμα όχι τώρα;”. Άλλωστε και ο τίτλος του κομματιού, ο οποίος συμπληρώνεται από αυτό το vol.1, υπονοοεί ότι σύντομα θα υπάρξει και συνέχεια.

 

Φυσικά, δεν λείπει από το κομμάτι το σήμα-κατατεθέν του VLOSPA, το γαλλόφωνο ραπ.

 

 

Στην παραγωγή του Big Moves vol.1 βρίσκουμε τον Beatspliz, διαφοροποίηση σε σχέση με το υλικό του “MEKTOUB” όπου εκεί την παραγωγή είχε αναλάβει ο πολυπράγμων Skive. Το κομμάτι έχει ήδη βρεθεί στο no.1 των τάσεων, αλλά όπως λέει και ο VLOSPA “Και ακόμα δεν με νοιάζει άμα θα hitάρει (ου!)”.

Στα επόμενα που θα έρθουν και θα τα περιμένουμε με αγωνία.