Η φωτογράφος Χάλεϊ Μακγκάϊρ, έχει έναν γιο με μη λεκτική ή καθυστερημένη ομιλία κάτι που τον εμποδίζει να επικοινωνεί εύκολα ή με σαφήνεια για το πώς αισθάνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το αγόρι αυτό, ο Μίκα, όπως και όλα τα παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού έκανε την πρώτη του ανακάλυψη στη γλώσσα, ένα επίτευγμα που έγινε βίντεο στο TikTok αποσπώντας πάνω από 730.000 αντιδράσεις.

Το πρώτο βίντεο που μοιράστηκε ήταν ο Μίκα να επαναλαμβάνει τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του, καθώς αυτοί πανηγυρίζουν συγκινημένοι. Κάθε φορά που ο Μίκα προφέρει ένα όνομα σωστά, χοροπηδάει με ενθουσιασμό ανατριχιάζοντας κάθε άνθρωπο που το βλέπει.

 

@haley_mcguire_photo

We love you, Micah ???? ##autisim ##autistiktok ##fyp ##learningtospeak

♬ Iris – Natalie Taylor

 

 

Ακολούθησε ένα ακόμα βίντεο, όπου ο Μίκα λέει το όνομά του για πρώτη φορά, λαμβάνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια αντιδράσεις.

“Ο Μίκα ήταν πάντα ένα πολύ γλυκό, τρυφερό, ήσυχο παιδί. Προφανώς,δεν μιλάει, αλλά πάντα ήταν πολύ χαδιάρης. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα φυσιολογικό για τα παιδιά με αυτισμό. Τους αρέσει να μην αγγίζονται και τους αρέσει να είναι μόνα. Αλλά ο Μίκα είναι πολύ στοργικός. Ήταν εύκολο για εμάς να είμαστε τόσο ενθαρρυντικοί μαζί του”.

Τα βίντεο που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης δίνουν επίσης ελπίδα σε οικογένειες παιδιών με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, ειδικά σε όσους ανυπομονούν για την ημέρα που θα ακούσουν το παιδί τους να μιλάει για πρώτη φορά.

@haley_mcguire_photo

Micah ???? ##autisim ##speak ##ohio ##words ##proudparents

♬ original sound – haleymcguire23