Για τον Banksy τα έχουμε πει πολλές φορές. Δεν θα επεκταθούμε, για την αξία του, μιας κι έχει καπαρώσει τον τίτλο του πιο σπουδαίου street artist του σύμπαντος και τον έχει αγκαζάρει για πολύ καιρό τόσο στο παρελθόν, στο παρόν ενώ ποντάρουμε τα λεφτά μας και για το μέλλον.  

Πέρα από αυτά, με τα ευρηματικά γκραφίτι έργα τέχνης του, έχει σταθεί αλληλέγγυος σε πολλές κοινωνικές ομάδες, που τον χρειάζονταν. Έτσι και τώρα, έβγαλε το καπελάκι του, προς τιμήν των ηρώων της πανδημίας της χώρας του. Για αυτό χθες, έστειλε στο Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον έναν νέο γαμωκαταπληκτικό πίνακα, για να τιμήσει το ιατρικό προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου, που έβαλε πλάτη για όλους τους υπόλοιπους.  

Ο πίνακας θα εκτεθεί μέχρι και το φθινόπωρο εκεί κι έπειτα θα πάει βουρ για δημοπρασία, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας του. Τα παιδιά ξέρουν κι ο νέος πίνακας του Banksy το επιβεβαιώνει. Κι αν δεν πιστεύεις εμάς, να πιστέψεις τον Μπάτμαν που αράζει, δίνοντας τη θέση του στη σούπερ-νοσοκόμα!