Πώς συνδυάζεις την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας με τον επαγγελματισμό στο υψηλότερο επίπεδο; Η απάντηση λέγεται Neropistolo, έχει άρωμα φρεσκάδας από πολλές απόψεις και μας περιμένει στο κέντρο της Αθήνας. Ένας new age φούρνος, που δεν μοιάζει με τίποτε άλλο.  

Ένα παιδί, ανακαλύπτοντας τον κόσμο, τα νιώθει όλα πιο έντονα. Προσλαμβάνει τις νέες εμπειρίες σαν σφουγγάρι, χαίρεται με όλη του τη ψυχή για κάθε τι καινούριο που έρχεται σε επαφή. Φανταζόμαστε πως αυτός είναι και βαθύτερος συμβολισμός του ονόματος, της λογικής αυτού του μοντέρνου αρτοποιείου, που άνοιξε μόλις πρόσφατα στο κέντρο. Να μας κάνει να νιώσουμε, έστω για λίγο, και πάλι παιδιά.

Γεννώντας μας κύματα γνήσιου ενθουσιασμού και απόλαυσης, με παιχνιδιάρικη διάθεση που αποτυπώνεται και στο όνομα αλλά και στο ντεκόρ (δίπλα στα προϊόντα βρίσκει κανείς όντως νεροπίστολα).

Και εικόνα και γεύση – Ο συνδυασμός της ευτυχίας

Τον κατάλογο με τα «καλούδια» που μας περιμένουν στο Neropistolo επιμελείται η ταλαντούχα Γεωργιάννα Φοντριέ σε συνεργασία με τον φημισμένο Γάλλο αρτοποιό Καμέλ Σασί. Σε ένα μαγαζί που επιχειρηματικά φέρει την υπογραφή των Σπύρου Αργυρίου (που τον ξέρουμε από το εξαιρετικό ιταλικό της Ηλιούπολης, το Eatalians Mario & Luigi, αλλά και το all day bar Geluκ, σχεδόν απέναντι) και Γιώργου Σταματελόπουλου.

Το πιο σημαντικό είναι πως όλη αυτή η ωραία εικόνα που αντικρίζεις αποτυπώνεται σε αυτό που δοκιμάζεις. Έχουμε γεμίσει μαγαζιά που δίνοντας τη βάση στο φαίνεσθαι, χάνουν την ουσία. Εδώ δεν πάει έτσι. Εδώ επιτυγχάνεται το ζητούμενο: Αυτό που είναι ελκυστικό στο μάτι, είναι και στον ουρανίσκο.

Στο Neropistolo μας περιμένουν τα πιο νόστιμα αλμυρά και γλυκά  

Αν είσαι σε φάση αλμυρού το μενού στο Neropistolo περιλαμβάνει λαχταριστά σάντουιτς. Δεν είναι πολύ μεγάλη η ποικιλία. Είναι όμως «όσα πρέπει». Σου προτείνουμε φοκάτσια από προζυμένιο αλεύρι ολικής με iceberg, σιναπόσπορο, καπνιστή γαλοπούλα και σάλτσα ceasar/miso καθώς και το σάντουιτς-κρουασάν με γίδινο τυρί, σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και χοιρινό λαιμό.

Αν πάλι η καρδούλα σου καρδιοχτυπά για ένα γλυκάκι, σκέψου σοβαρά το vanilla bun (βουτυράτη ζύμη με μια κρέμα βανίλια, τόνκα και ρούμι) και το lemon bun (βουτυράτη ζύμη με μια κρέμα λεμονιού και παπαρουνόσπορος). Παραπλήσιο και κάπως πιο ιδιαίτερο, το cheese bun, δηλαδή ντόνατ πασπαλισμένο με ζάχαρη και γεμιστό με κρέμα τυριού και μαρμελάδα.

Στο μενού και ωραιότατα κρουασάν βουτύρου αλμυρά και γλυκά, ένα ωραιότατο μπριός σοκολάτας, θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου όποιο από αυτά κι αν παραγγείλεις. Εξαιρετικής ποιότητας και ο καφές που σερβίρεται, όχι πως είχαμε αμφιβολία περί τούτου.

Κοντολογίς, έχουμε και λέμε: Γεύση, ποιότητα, ιδέες και αισθητική. Σε ένα χώρο που σου ζητάει να ακούσεις το παιδί που έχεις μέσα σου, να μην προσποιηθείς τίποτα διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είσαι. Φύγαμε για Neropistolo, μας καλεί και πολύ μας αρέσει…

Βουλής 35, Αθήνα