Όσο κι αν έχουμε συμφιλιωθεί με τα αεροπλάνα, όταν βλέπουμε ειδήσεις που έχουν να κάνουν με προβλήματα εν ώρα πτήσης μιας πιάνει σύγκρυο. Θα έχετε δει πιθανότατα πως σε μία πτήση της Alaska Airlines, συνέβη αυτό που δεν έχουμε παρακολουθήσει ούτε σε ταινίες, αφού την ώρα που είχε απογειωθεί μια ωραιότατη τρύπα άνοιξε στην άτρακτο του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να πέσουν μάσκες οξυγόνου και οι 174 επιβάτες να χάσουν τη μισή τους ζωή. Τέλοσπαντων, είναι όλοι καλά αλλά σίγουρα δεν θα ξεχάσουν αυτή την εμπειρία. 

Στο θέμα μας όμως, το οποίο έχει να κάνει με το καλύτερο drop test ever σε κινητό τηλέφωνο. Γνωρίζετε πως πολλοί youtubers ανά τακτά διαστήματα δοκιμάζουν την αντοχή συσκευών, πετώντας τα από διάφορα ύψη. Μη φανταστείτε κάτι τρελό, αλλά έτσι κι αλλιώς η κατάληξη είναι πάντα ίδια: Ραγίσματα ή αποτελειωμένη συσκευή. Ε, στην περίπτωση μας, ένα iPhone έβγαλε ασπροπρόσωπη την Apple και υποψιαζόμαστε πως το περιστατικό θα γίνει στα γραφεία τους inside joke.

Το inside joke θα αφορά το iPhone ενός επιβάτη που έπεσε από 5.000 μέτρα και μαντέψτε, βρέθηκε άθικτο. Δεν έπαθε τί-πο-τα. Η συσκευή έπεσε από την τρύπα που άνοιξε στο αεροπλάνο της Alaska Airlines και εντοπίστηκε στη συνέχεια στην άκρη ενός  δρόμου κοντά στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία Όρεγκον. Το κινητό ήταν βρεγμένο, ενώ η οθόνη έδειχνε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αεροπορικής εταιρείας σχετικό με τις αποσκευές.

«Σε λειτουργία πτήσης, με την μπαταρία στο μισό», έγραψε ο Σίναθαν Μπέιτς στο Χ, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του που βρήκε ένα τηλέφωνο, ενώ σε μια φωτογραφία διακρίνεται η οθόνη που λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και το βύσμα του καλωδίου φόρτισης που έχει κοπεί.

Εμείς ένα ερώτημα βασικό έχουμε να κάνουμε: Τι θήκη είχε ο φίλος; Από που την πήρε να την πάρουμε κι εμείς, γιατί από την τσέπη πέφτει το κινητό μας και δύο τρία χτυπήματα τα αποκτά.