Η αισθητική του Wes Anderson φαίνεται να έχει βρει χώρο στα μυαλά των ανθρώπων που πειραματίζονται με τη δημιουργία της τέχνης τεχνητής νοημοσύνης. Τον Δεκέμβριο, οι χρήστες του AI artbot Midjourney έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια μακρά σειρά εικόνων που φαντάζονταν ταινίες από το Alien μέχρι το The Shining και το Gremlins, όπως τις σκηνοθέτησε ο Wes Anderson. 

Τώρα, και ενώ χαρακτηρίζονται ως “ένα μάτσο τρελοί” στον ιστότοπο Curious Refuge, προχώρησαν την ιδέα αυτή ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας ένα ολόκληρο τρέιλερ για μια ταινία του Wes Anderson, το Star Wars, The Galactic Menagerie: A Star Wars Story.

Το τρέιλερ Curious Refuge αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία για τους δημιουργούς της τέχνης με τεχνητή νοημοσύνη και υποδηλώνει τα επόμενα βήματα σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο τομέα που φαίνεται να δημιουργεί σχεδόν καθημερινά αντιπαραθέσεις και σύγχυση. 

Σημαντικά νομικά ερωτήματα έχουν προκύψει γύρω από την τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ήδη, έχει γίνει κατάθεση ομαδικής αγωγής κατά των προγραμματιστών AI artbot με το Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ να δηλώνει ότι η τέχνη της τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορεί να προστατευθεί με πνευματικά δικαιώματα, οπότε ο καθένας θα μπορούσε δυνητικά να κάνει ό,τι θέλει.

Ας μείνουμε στο τρέιλερ, δεν χρειάζεται να δούμε και ολόκληρη ταινία.