Μεγάλη εβδομάδα διανύουμε και ΟΚ, το σινεμά ίσως να μην είναι η πρώτη ιδέα για έξοδο που σου έρχεται στο μυαλό. Πόσο μάλλον αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν ήδη σκαρώσει, ή ετοιμάζονται να σκαρώσουν, μίνι απόδραση από την πόλη. Όμως, κάποια στιγμή θα τις αναζητήσεις τις αγαπημένες σου ταινίες και είμαστε εδώ για να ‘σαι σε ετοιμότητα όταν έρθει αυτή η ώρα, αργά ή γρήγορα.

Τι «φρέσκο» προστέθηκε στον κατάλογο; Τι καινούριες επιλογές μας δόθηκαν για να χαθούμε στον πάντα ξεχωριστό, συχνά και μαγικό, κόσμο της σκοτεινής αίθουσας; Ακολουθούν λεπτομέρειες για τις 4 νέες ταινίες της εβδομάδας…

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας για σένα που ψήθηκες για ένα σινεμαδάκι

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: 4 επιλογές για όλες τις φάσεις

O Κασκαντέρ (The Fall Guy)

Ράιαν Γκόσλινγκ σε κωμικό ρόλο; Πάρε τώρα τα λεφτά μου! Έχοντας κάνει δυναμικό comeback στο προσκήνιο μετά την εξαιρετική παρουσία του στην Barbie, ο κινηματογραφικός μας «Κεν» μεταμορφώνεται τώρα σε κασκαντέρ. Που μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, αναγκάζεται να πιάσει δουλειά ως παρκαδόρος, ενώ είναι και χωρισμένο παιδί, που «πονάει» ακόμα για την πρώην και θέλει την αγκαλιά της να ξανακερδίσει.

Έμιλι Μπλαντ ως συμπρωταγωνίστρια, μαζί και Χάνα Γουάντινχαμ και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον έρχονται να συνθέσουν ένα λαμπερό καστ. Άπαντες, με ζηλευτή χημεία, μας καταθέτουν μια κωμωδία δράσης που πάει προς την παρωδία. Μην το κουράζουμε. Δεν χάνεται. Ποπ κορν ανά χείρας και ετοιμάσου για ένα απολαυστικό δίωρο.

Στον Ιστό του Τρόμου (Infested)

Δηλητηριώδεις αράχνες που εξαπλώνονται με τρομακτική ταχύτητα στο Παρίσι. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερο από αυτό που σε πρώτη φάση ακούγεται.

Μιλάμε για ένα θρίλερ αισθητά πάνω του μέσου όρου, που σε παρασύρει στον κόσμο του και θα σε κάνει πολλές φορές να νιώσεις άβολα, αμήχανα, ανατριχιαστικά και… αηδιαστικά. Με άλλα λόγια, μια χαρά τον πετυχαίνει το στόχο του. Αν είσαι λάτρης του horror, αυτή είναι η ταινία σου.

Το Χρώμα του Ροδιού (Sayat Nova)

Επανέκδοση στις αίθουσες μιας κλασικής σπουδαίας ταινίας, που πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1969.

Μυσταγωγική και μοναδική, έχει καταταχθεί στα βιβλία της ιστορίας ως ένα αριστουργήματα του ποιητικού κινηματογράφου. Στην ίδια κατηγορία με άλλα τέτοιου είδους επη, όπως τα Solaris, 8 1/2, Επτά Σαμουράι.

Παρακολουθώντας την ιστορία του Αρμένιου ποιητή του 18ου αιώνα, Αρουθίν Σαγιαντίν, γνωστού και ως Σαγιάτ Νόβα, σε συνεπαίρνει η μαγεία, η δύναμη της εικόνας, αυτό που με μια λέξη αποκαλούμε «τέχνη».

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα (The Garfield Movie)

Μια ευχάριστη έκπληξη, μια δεύτερη ζωή τρόπον τινά για έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες, μικρών και μεγάλων. Ο Γκάρφιλντ μας συστήνεται εκ νέου δυναμικά, με μια ιστορία που συνδυάζει fun και φαντασία.

Οι παλιότεροι θα νοσταλγήσουν, οι νεότεροι θα μάθουν, και όλοι θα περάσουν καλά. Κι αυτό είναι το ζητούμενο, έτσι δεν είναι;