Είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξεις πέντε εμφανίσεις από τα συνολικά 117 επεισόδια, όσα ήταν δηλαδή τα βράδια που μας κράτησε συντροφιά το Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ. Αμέτρητοι καλλιτέχνες, πολλή υπέροχη και ξεχωριστή μουσική, εξαιρετικά παντρέματα και γενικά τραγούδια που θα έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδούλα όλων μας. Η εκπομπή έριξε οριστικά αυλαία, χθες, κι εμείς με τη σειρά μας την αποχαιρετούμε μέσα από τη μουσική.

Το Μουσικό Κουτί ξεκίνησε το ταξίδι του πριν τέσσερα χρόνια, όταν η καραντίνα μας είχε κλείσει στα σπίτια και η μουσική ήταν το βάλσαμό μας. Το αντίδοτο σε εκείνα τα δύσκολα βράδια. Δίναμε ραντεβού με την ΕΡΤ χάρη στους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη που γρήγορα απέδειξαν πως δεν ήταν απλά μια παρέα, ήταν πολλά παραπάνω. Υπήρχε μια αόρατη κλωστή που μας έκανε να συνδεόμαστε μαζί τους. Γι’αυτό και είναι περίεργο που ήρθε αυτό το τέλος. Δεν ήμασταν πολύ έτοιμοι.

Καλεσμένοι στην τελευταία εκπομπή ήταν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Νατάσσα Μποφίλιου, ερμηνεύοντας τις δέκα αγαπημένες εμφανίσεις από το Μουσικό Κουτί, σύμφωνα με τις ψήφους των τηλεθεατών.

Και η ψυχολογική μας κατάσταση ήταν κάπως έτσι:

«Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Έχω ξεκινήσει έναν δίσκο πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχω καταφέρει να τον ολοκληρώσω ακόμα. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές», είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πρόσθεσε: «Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή γιατί πολλοί με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε «μη σταματήσετε». Ειλικρινά όμως η ανάγκη μου είναι να ξαναγυρίσω στον χώρο μου. Στα τραγούδια, στις ηχογραφήσεις, στη δημιουργία».

Πάμε στις πέντε αγαπημένες εμφανίσεις από Μουσικό Κουτί, που θα πατάμε το play ξανά και ξανά:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Εισβολέας – Ιουλία Καραπατάκη

Αλκίνοος Ιωαννίδης – Μαρία Φαραντούρη

Σαββίνα Γιαννάτου – Δημήτρης Υφαντής – Σωκράτης Σινόπουλος

Σταμάτης Κραουνάκης – Μαρίζα Ρίζου

Νίκος Πορτοκάλογλου – Ρένα Μόρφη