Είναι φοβερό το πώς μπορεί να σε «ψήσει» απλώς και μόνο μια φωτογραφία. Πόσο μπορεί να εκτοξεύσει το hype, να σε κάνει να μπεις σε mode «δεν μπορώ να περιμένω». Ένα καρέ του Κρίστιαν Μπέιλ ως Φρανκενστάιν, από το επερχόμενο The Bride, αρκούσε για να μας… βάλει στα αίματα.

Πέρα από την πρώτη εικόνα της μεταμόρφωσης του Μπέιλ και για να προμοτάρει αυτό που είναι η δεύτερη της ταινία (μετά το Lost Daughter του 2021 που ήταν υποψήφιο για 3 Όσκαρ), η σκηνοθέτης Μάγκι Τζίλενχαλ μοιράστηκε μαζί της και εικόνα της Τζέσι Μπέκλεϊ ως αναζωογονημένο νεκρό σώμα.

«Γνωρίστε τη Νύφη και τον Φρανκ», έγραψε συνδυαστικά με ένα emoji με μαύρη καρδιά. Το «The Bride» διαδραματίζεται στο Σικάγο της δεκαετίας του 1930, συνδέεται με την κλασική ιστορία του Φρανκενστάιν και ο προγραμματισμός είναι να βγει στα σινεμά περί τον Οκτώβριο του 2025 – έχουμε ακόμη καιρό δηλαδή.

Πόσους Φρανκενστάιν… αντέχεις;

Το καστ είναι all-starικο (Πενέλοπε Κρουζ, Ανέτ Μπένινγκ και Πίτερ Σάρσγκααρντ είναι επίσης στην παρέα) και δικαιούμαστε να οραματιζόμαστε κάτι πολύ δυνατό, κάτι που θα μας αναστατώσει με την καλή την έννοια. Και θα το… ζηλέψει ο Γιώργος Λάνθιμος, λέμε τώρα, που του αρέσουν αυτά, όπως μας έδειξε στο Poor Things.

Το φοβερό είναι πως δεν είναι το μόνο Φρανκενστάιν που περιμένουμε. Ετοιμάζει κι άλλο αυτήν την εποχή ο Γκιγέρμο ντελ Τόρο, με τις στιβαρές πλάτες του Netflix. Εκεί δεν έχει Κρίστιαν Μπέιλ, αλλά Τζέικομπ Ελόρντι (του Euphoria) στο ρόλο του εμβληματικού τέρατος.