To Netflix δεν είναι μόνο ταινίες δράσης ή προκλητικές σειρές, μπορείς να βρεις πραγματικά αξιόλογα πράγματα για να ξεφύγει το μυαλό σου, αρκεί ο αλγόριθμός σου να μην είναι κολλημένος. Για να ξεκολλήσει, δοκίμασε να παρακολουθήσεις τις παρακάτω προτάσεις που σου ανοίγουν τους ορίζοντές σου.

Θέλεις να ξεκολλήσεις από τα καθιερωμένα; Θέλεις να δοκιμάσεις μια άλλη οπτική των πραγμάτων; Θες να διασκεδάσεις μαθαίνοντας; Αν ναι, αυτές είναι οι τέσσερις επιλογές για να ξεκινήσεις ένα αλλοπρόσαλλο «ταξίδι».

Netflix Ντοκιμαντέρ: Get me Roger Stone

Θες να κατανοήσεις πως ένας αγροίκος, μετρίου βεληνεκούς επιχειρηματίας (για τα δεδομένα των ΗΠΑ) και παρουσιαστής ενός ριάλιτι κατάφερε να χωρίσει την ισχυρότερη χώρα του πλανήτη στα δύο; Παρακολουθήσε αυτό το ντοκιμαντέρ για τον άλλοτε σύμβουλο του Donald Trump, Roger Stone, και πολλά από τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν. Ο κυνισμός, η πρόκληση, ο αριβισμός που αποπνέει θα σε κάνει να αισθανθείς αμήχανα, μεν, αλλά θα σου δείξει τον άλλον τρόπο που γίνονται οι business και η πολιτική στις ΗΠΑ.

Get me Roger Stone: Διαμάντια στο Netflix

Εμπνευσμένοι από ένα άρθρο του συγγραφέα Jeffrey Toobin του New Yorker, οι σκηνοθέτες ξεκίνησαν ένα πενταετές ταξίδι για να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ για τον Stone, προκειμένου να διηγηθούν την ιστορία της επίδρασης στη σύγχρονη πολιτική – η οποία φτάνει στο αποκορύφωμά της το 2016 με την εκλογή Trump στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Netflix Κωμική Σειρά: Κυρίαρχα Αρσενικά

Πέντε φίλοι 40ηδες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα κοινωνικά δεδομένα και να αφήσουν πίσω την ανδρική ματσίλα. Η ισπανική κωμική σειρά επικεντρώνεται στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άντρες αυτήν την αλλαγή. Και είναι πραγματικά αστείος!

Ένα στέλεχος τηλεοπτικού καναλιού, ένας επιχειρηματίας της εστίασης, ένας εκτιμητής ακινήτων και ένας υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας της Μαδρίτης βιώνουν ο καθένας με μοναδικό τρόπο το γκρέμισμα της πατριαρχίας και των πατροπαράδοτων σταθερών τους που για χρόνια ακολουθούσαν.

Netflix Mockumentary: Cunk on Earth

Η Philomena Cunk, η παρουσιάστρια – περσόνα (την οποία ερμηνεύει η κωμικός και ηθοποιός Diane Morgan) μαθαίνει την ιστορία της ανθρωπότητας έχοντας απέναντί της καθηγητές πανεπιστημίων διαφόρων επιστημονικών κλάδων. Η Philomena Cunk δεν διστάζει να ρωτάει ανερυθρύαστα όλα όσα θα ρωτούσαν αδαείς, συνομωσιολόγοι, πανεπιστήμονες απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Δρόμου και άλλα συγγενή γκρουπ αιθεροβαμώνων.

To Cunk on Earth είναι ένα mockumentary που εξυμνεί τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ανθρώπινη βλακεία, ταυτόχρονα!

Netflix Dockumentary: Pretend it’s a city

Όταν ο Martin Scorsese θαυμάζει κάποιον, δεν μπορεί αυτός ο κάποιος να είναι κάποιος «μέτριος». Ο διάσημος σκηνοθέτης λοιπόν σκέφτηκε να μας συστήσει τη φίλη του, τη Fran Lebowitz, κοινωνική σχολιάστρια και συγγραφέα, η οποία μιλάει για τη ζωή στη Νέα Υόρκη. Η σειρά έξι επεισοδίων διανθίζεται με αποσπάσματα από αρχειοθετημένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και βίντεο με τους δυο τους να περπατούν στους δρόμους της πόλης.

Pretend it's a city. Διαμαντάκια του Netflix.

Οι ατάκες της Lebowitz για τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις συναρπάζουν, καθώς ο τρόπος που ζει η ίδια -αρνείται πεισματικά να μπει στον κόσμο της πιο απλής, καθημερινής τεχνολογίας, θα έμοιαζε σε κάποιους γραφικός!