Μόλις δύο 24ωρα χρειάστηκαν οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη για να κατακτήσουν το ελληνικό Netflix και να στρογγυλοκαθίσουν στην κορυφή. Βλέπετε, αυτή η εξέλιξη δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και ο αγαπημένος σεναριογράφος παρέδωσε εαυτόν σε αυτό το σενάριο (έχει δηλώσει πως έχει εμπνευστεί από προσωπικές του εμπειρίες) και με την υπέροχη μαεστρία του και κυρίως το χιούμορ του, παρουσίασε τις παθογένειες της ελληνικής επαρχίας, την τοξικότητα που παρουσιάζει -ακόμα- η ελληνική οικογένεια και τον συντηρητισμό της.

Η σειρά συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τον Απρίλιο του 2022, μέσω του Ant1+, που δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη έναρξη και να συστηθεί πιο όμορφα στους θεατές. Στη συνέχεια προβλήθηκε και τηλεοπτικά, όμως σε αυτό το σημείο να πούμε πως το Netflix έχει άλλη θέση στην καθημερινότητα όλων, εξού και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της streaming πλατφόρμας τόσο γρήγορα. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε, η ανταπόκριση ήταν θετική, πράγμα που σημαίνει πως ίσως οι «Σέρρες» να είναι η επόμενη σειρά που ταξιδέψει εκτός συνόρων.

Στις «Σέρρες» παρακολουθούμε την ιστορία ενός νεαρού γκέι άνδρα, του Οδυσσέα, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του για το μνημόσυνο της πολυαγαπημένης του μητέρας. Όμως το ατύχημα του πατέρα του παρατείνει την διαμονή του στο πατρικό του. Ο ίδιος δεν είναι μοναχοπαίδι, έχει άλλα δύο αδέρφια, αλλά αναλαμβάνει εκείνος να φροντίσει τον πατέρα του. 

Εκτυλίσσονται άβολες σκηνές που εμπλουτίζονται από την αμηχανία του Οδυσσέα με τον πατέρα του, μια σχέση που κλονίστηκε όταν ο τελευταίος του είπε να προσέχει τι φοράει και πώς φέρεται, αν δεν θέλει να τον κοροϊδεύουν οι άλλοι. Στην επαρχία υπάρχει ακόμα αυτή η σύσταση για το τι θα πουν οι άλλοι, άλλωστε.

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να δει κάποιος τις «Σέρρες». Και αν δεν το έχεις κάνει ήδη, τότε πάτησε το play στο Netflix.