Το 2023 φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του και αν μη τι άλλο, ήταν μια χρονιά που μας χάρισε τηλεοπτικά διαμάντια. Για όλους εμάς, τους απανταχού binge-watchers ο απολογισμός της χρονιάς είναι ιδιαίτερα θετικός, καθώς οι σειρές που μας κράτησαν συντροφιά, ήταν πολλές. Και ενώ ετοιμαζόμαστε για τις νέες αφίξεις, θυμόμαστε τίτλους που εντοπίσαμε στην COSMOTE TV και άφησαν το στίγμα τους στην χρονιά που αποχαιρετούμε.

7. Devil’s Peak

Το νέο αυτό αστυνομικό θρίλερ του BBC ήρθε στην εκπνοή του 2023, αλλά μας εντυπωσίασε αμέσως. Στο επίκεντρο της σειράς, ο ντετέκτιβ Griessel. Ο Griessel καταδιώκει έναν εκδικητικό δολοφόνο, ο οποίος, διαλυμένος από την αποτυχία του δικαστηρίου να τιμωρήσει τους δολοφόνους του γιου του, παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Η ιστορία του ντετέκτιβ που παλεύει με τους δαίμονές του, συνυπάρχει με αυτήν του απελπισμένου πατέρα που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα. Το “Devil’s Peak” βασισμένο στο ομώνυμο best seller του Deon Meyer, μας κέρδισε με την έντονη δράση και τη χωρίς συμβιβασμούς πλοκή του. 

6. The Walking Dead: Daryl Dixon

Norman Reedus as Daryl Dixon, Louis Puech Scigliuzzi as Laurent – The Walking Dead: Daryl Dixon _ Season 1 – Photo Credit: Emmanuel Guimier/AMC

Άλλο ένα highlight του 2023, που δεν είναι άλλο από το τελευταίο spin-off της σειράς-φαινόμενο, The Walking Dead. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, η σειρά ακολουθεί τον Daryl Dixon (Norman Reedus), που ξεβράζεται στις ακτές της Γαλλίας, χωρίς να θυμάται το πώς και το γιατί. Στην προσπάθειά του να βρει τον δρόμο της επιστροφής, έρχεται αντιμέτωπος με θανάσιμους κινδύνους. 

5. Vigil (2 σεζόν)

Το υποψήφιο για BAFTA “Vigil” επέστρεψε στους δέκτες μας το 2023 και μας χάρισε απλόχερα σασπένς και υψηλού επιπέδου αφήγηση. Αυτή τη φορά, οι ντετέκτιβ Silva και Longacre βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλαπλούς ύποπτους θανάτους στο σημείο μιας δοκιμής όπλων στη Σκωτία. Η έρευνα τις οδηγεί στους εχθρικούς και κλειστούς κύκλους της αεροπορίας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παραμένουν η Suranne Jones και η Rose Leslie, η μαχητική Ygritte του Game of Thrones. 

4. Special Ops: Lioness

Zoe Saldana as Joe in Lioness Season 1 streaming on Paramount+, 2023. Photo Credit: Lynsey Addario/Paramount+

Οι Zoe Saldana και Nicole Kidman ηγούνται ενός λαμπερού cast σε αυτό το κατασκοπικό θρίλερ για μια women-only επίλεκτη μονάδα πεζοναυτών. Bασισμένη σε πραγματικό πρόγραμμα της CIA, η σειρά ακολουθεί μια ακατέργαστη, αλλά παθιασμένη νεαρή υπαξιωματικό των Πεζοναυτών, η οποία στρατολογείται από την ομάδα “Lioness Engagement” της CIA. Στόχος της αποστολής της είναι να πλησιάσει φιλικά την κόρη ενός δισεκατομμυριούχου, συνδεδεμένου με τρομοκρατικές ομάδες, προκειμένου η CIA να μπορέσει να καταστρέψει την τρομοκρατική οργάνωση εκ των έσω. Το σενάριο υπογράφει ο Taylor Sheridan, το πρόσωπο πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως τα “Yellowstone”, “Sicario” και “Hell or High Water”. Στη σειρά συμμετέχει και ο διαχρονικός Morgan Freeman.

3. Poker Face

POKER FACE — “The Night Shift” Episode 102 — Pictured: Natasha Lyonne as Charlie Cale — (Photo by: Evans Vestal Ward/Peacock)

Τη χρονιά που πέρασε είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε αυτήν την καταπληκτική τηλεοπτική δουλειά, φόρο τιμής στις αστυνομικές σειρές μυστηρίου. Η Natasha Lyonne (Orange Is The New Black, Russian Doll), ίσως στην πιο καθηλωτική της ερμηνεία, υποδύεται την Charlie Cale, μια σερβιτόρα που θεωρείται expert στο να λύνει οποιοδήποτε έγκλημα, χάρη στο χάρισμά της να ανιχνεύει το ψέμα. Οδηγώντας μια Plymouth Barracuda εξερευνά πολλά μέρη και συναντά κάθε λογής παραβατικούς ανθρώπους, που εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις. Τη σκηνοθεσία αυτής της case-of-the-week σειράς υπογράφει ο Rian Johnson (Knives Out), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μαεστρία του στα μυστήρια. 

2. Yellowjackets (2 σεζόν)

(L-R): Courtney Eaton as Teen Lottie, Sophie Nélisse as Teen Shauna and Jasmin Savoy Brown as Teen Taissa in YELLOWJACKETS Season 2. Photo Credit: Kailey Schwerman/SHOWTIME.

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός λίστας τo Yellowjackets, που με την εμφάνισή του στους τηλεοπτικούς δέκτες έκανε πάταγο και προτάθηκε για 10 βραβεία Emmy. Η σειρά μας μεταφέρει πίσω στο 1996, συστήνοντάς μας μια ποδοσφαιρική ομάδα ταλαντούχων μαθητριών λυκείου που ταξιδεύει στο Σιάτλ για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου. Το αεροπλάνο τους συντρίβεται στην άγρια φύση και τα μέλη της ομάδας που επέζησαν, παραμένουν εγκαταλελειμμένα για 19 μήνες. Η σειρά καταγράφει τις προσπάθειές τους να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα παρακολουθεί τις ζωές τους 25 χρόνια αργότερα.

And the winner is….Fargo!

Και στην κορυφή για εμάς είναι η μεγάλη τηλεοπτική επιστροφή του Fargo που έπειτα από 3 χρόνια έρχεται ανανεωμένο με νέα ιστορία και καστ, φέροντας πάντα την υπογραφή του Noah Hawley. Για όσους δεν έχουν μέχρι στιγμής επαφή με το «σύμπαν» του Fargo, να πούμε ότι αποτελεί σειρά ανθολογίας, που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1996, σε σκηνοθεσία των αδελφών Coen. To τηλεοπτικό Fargo ξεκίνησε να προβάλλεται το 2014 και μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει 3 Χρυσές Σφαίρες και 6 βραβεία Emmy. Από τις προηγούμενες σεζόν της σειράς έχουν περάσει μεγάλα ονόματα της μικρής και της μεγάλης οθόνης, όπως Billy Bob Thornton, Ewan McGregor, Chris Rock, Colin Hanks, Martin Freeman, Kirsten Dunst, David Thewlis, Patrick Wilson και πολλοί άλλοι. 

Τα γεγονότα του 5ου κύκλου διαδραματίζονται το 2019 και όχι σε κάποια προηγούμενη δεκαετία, όπως μας έχουν συνηθίσει οι προηγούμενες σεζόν. Στο νέο Fargo, η Juno Temple (Ted Lasso, The Offer) υποδύεται την Dorothy “Dot” Lyon, μια φαινομενικά αθώα νοικοκυρά, που μπλέκει με τις τοπικές αρχές και γρήγορα βυθίζεται σε μια ζωή που νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω. Σε πρώτο πλάνο και ο σερίφης Roy Tillman (Jon Hamm – Mad Men), μαζί με τον γιο του, Gator (Joe Keery – Stranger Things) και τον αινιγματικό περιπλανώμενο Ole Munch (Sam Spruell) που κυνηγούν για χρόνια τη Dot. 

Όλες οι σειρές είναι διαθέσιμες στον δωρεάν, on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV. 

Διάλεξε, λοιπόν, τη σειρά που θες και αποχαιρέτα το 2023 με ατελείωτο binge-watching!