Καλλιτεχνική αναπαράσταση της πραγματικότητας. Να τι είναι ένα ντοκιμαντέρ. Και γι’ αυτό μας αρέσουν και τόσο. Γιατί είναι κάτι οικείο. Κάτι που ξέρουμε ή μάλλον νομίζουμε πως ξέρουμε. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, τα φρέσκα στοιχεία σε κάτι ήδη γνωστό. Ο τρόπος παρουσίασης τους, επίσης. Και στο Netflix συναντάμε μερικά από τα κορυφαία του είδους.

Καλή ώρα σαν το συγκινητικό Sly. Φρέσκο, φρέσκο, μόλις ανέβηκε στην πλατφόρμα και σαρώνει σε views. Τα χούμε γράψει ξανά για τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Για το πώς κατάφερε μεγαλώνοντας να ξεφύγει από την εικόνα που είχε ο κόσμος γι’ αυτόν. Να κερδίσει το σεβασμό ακόμα και όσων τον είχαν κατατάξει στους «δεύτερους».

Το ντοκιμαντέρ αυτό έρχεται να αναδείξει το ανθρώπινο προφίλ του. Να μας δείξει πέρα ή παράλληλα από τα «μούσκλια». Για την ταραχώδη σχέση του με τον πατέρα του κυρίως, οι ψυχολόγοι από εδώ θα ξεκινούσαν την όποια ανάλυσή τους. Τα Ράμπο και τα Ρόκι από κάπου πηγάζουν – δείτε το Sly και θα μάθετε τα πάντα.

Κι αν σου άρεσε ο Σταλόνε, έχουμε ακόμα 5 τοπ βιογραφικά ή προσωποκεντρικά αν προτιμάς, ντοκιμαντέρ να σου προτείνουμε, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του Netflix. Όλα τους βλέπονται νεράκι.

Τα best of των βιογραφικών ντοκιμαντέρ του Netflix

The Last Dance

Το 9,1 στο Imdb μιλάει από μόνο του για ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών. To μεγαλείο του Μάικλ Τζόρνταν, των Σικάγο Μπουλς των 90s αποκαλύπτεται στην ολότητά του.

Αν ανήκεις σε γενιά που τα έζησες, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη. Αν ανήκεις σε γενιά που τα μαθαίνει, κατανοείς τι σημαίνει πραγματικά «σταρ», πώς δημιουργείται, πώς εξελίσσεται και γιατί γίνεται μύθος. «AAAAnd from North Carolina, a 6’6″ guard, number 23, Michael Jordan!!!!»

Διαβάστε την συνέχεια στο intronews.gr