Δεν ξέρουμε πώς τα καταφέρνουν αλλά κάθε φορά που γίνεται ένας φόνος στο Arconia, κάπου εκεί γύρω τριγυρνάει το πιο αξιαγάπητο τρίο στις τηλεοπτικές πλατφόρμες,  οι ντετέκτιβ του “Only Murders in the Building” και podcasters Τσαρλς Σάβατζ (Στιβ Μάρτιν), Όλιβερ Πάτναμ (Τζον Χόφμαν) και Μέιμπελ Μόρα (Σελένα Γκόμεζ), το πιο διάσημο τρίο που λύνει εγκλήματα στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Που φέτος έχει και πολλούς διάσημους καλεσμένους για τα podcast του.

Η 3η σεζόν του “Only Murders in the Building” ξεκινά ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της δεύτερης σεζόν (η δεύτερη σεζόν αυτής της σειράς μυστηρίου-κωμωδίας τελείωσε με έναν φόνο) με τον Όλιβερ να κάνει πρεμιέρα στο νέο του έργο στο Μπρόντγουεϊ, όταν ξαφνικά ο πρωταγωνιστής του, Μπεν Γκλενρόι (Πολ Ραντ), πέφτει νεκρός στη σκηνή (παίζει υπερβολικά πολύ για κάποιον που είναι νεκρός) και φαινομενικά πέφτει η αυλαία για το έργο και την καριέρα του Όλιβερ ξανά.

Τρία επεισόδια έχουν γίνει διαθέσιμα και ήταν αρκετά για να κολλήσουμε. Γιατί ανάμεσά στους υπόπτους είναι η Μέριλ Στριπ. H Μέριλ Στριπ υποδύεται τη Λορέτα, μια ηθοποιό χωρίς ίχνος αναγνώρισης ή επιτυχίας. Κι αυτό είναι τόσο ειρωνικό κι αστείο. Σάτιρα χωρίς καμία προσπάθεια.

Ο Όλιβερ φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ λιγότερο για το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του Μπεν και είναι περισσότερο επικεντρωμένος στο να μετατραπεί το έργο του στο Μπρόντγουεϊ σε μιούζικαλ. Εννοείται θα βγάζαμε εισιτήρια για το «Death Rattle», είναι υπέροχα γελοίο. Θέλει να επιστρέψει στα πράγματα εμμονικά. Ο Τσαρλς και η Μέιμπελ είναι εκείνοι που θέλουν να αποκωδικοποιήσουν τον λόγο πίσω από τον θάνατο του Μπεν Γκλενρόι και να μετατρέψουν την έρευνα σε μια νέα σειρά true crime podcast.

Είναι ο δολοφόνος μέρος του καστ;

Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται βασικά σε έναν μόνο ύποπτο (έχουμε δει ομοιότητες με το The Afterparty του Apple TV+). Δεν είναι τόσο αστεία όσο η πρώτη σεζόν. Είναι όμως σίγουρα διασκεδαστική ως ως whodunit. Η Σελένα Γκόμεζ χάνει το χαρακτηριστικό σαρκαστικό της ύφος και μοιάζει κάπως απογοητευμένη που δεν έχει μια σταθερή δουλειά και ερωτική ζωή. Πρέπει κάποτε να απονείμουν ένα βραβείο στην Τζάκι Χόφμαν που είναι πραγματικά επική ως γκρινιάρα και γεμάτη ξινίλα γειτόνισσα.

Δεν θα βρείτε εύκολα τόσο καλοφτιαγμένη παλιομοδίτικη σειρά.

Info: O τρίτος κύκλος της επιτυχημένης πρωτότυπης κωμικής σειράς «Only Murders In The Building» είναι διαθέσιμος στο Disney+.