Το Survival of the Thickest μιλά για την απόφαση μιας γυναίκας να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό της, να κάνει λάθη στην αναζήτηση της πιο αληθινής εκδοχής του εαυτού της. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε τη Michelle Buteau; Γιατί είναι γαμάτη. Αν έχετε δει το Michelle Buteau: Welcome to Buteaupia, το ξέρετε ήδη.

Η σειρά μας συστήνει τη Mavis Beaumont (την οποία υποδύεται η Buteau), μια βοηθό μόδας στη Νέα Υόρκη που έγινε στυλίστρια και προσπαθεί να αφήσει το στίγμα της στον κόσμο της μόδας για γυναίκες που φορούν XL και non binary άτομα. Η κωμικός προσέλαβε queer άτομα για να παίξουν queer άτομα και non-binary άτομα για να υποδυθούν non-binary χαρακτήρες, και φρόντισε να γεμίσει το καστ του Survival of the Thickest με χοντρά σώματα.

Μια μικρή σύνοψη θέλετε; Έπιασε τον σύντροφό της στο κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα, έφυγε από το τέλειο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν αφού του έδωσε μια μπουνιά εκεί που πονάει πολύ και βρέθηκε στον πάτο. Όπου πάτος το Μπρούκλιν που βρήκε μια εκκεντρική συγκάτοικο από μια εφαρμογή και προσπαθεί να βρει χρήματα για να αγοράσει τα λαχανικά της. Eίναι ξαφνικά single, 38 ετών και χρειάζεται επειγόντως μια καριέρα. Είναι τόσο αξιολύπητη που γίνεται εμβληματική. Οι διάλογοι στο Survival of the Thickest είναι αστείοι, σύγχρονοι, γεμάτοι ανθρωπίλα και συμπερίληψη. Επίσης, είναι το πιο μοντέρνο romcom στο Netflix αυτή την περίοδο.

“Ξέρεις τι λέει ο κόσμος αν κάποιος απατά τη Χάλι Μπέρι; Θεέ μου, πώς αυτός ο άντρας απάτησε τη Χάλι Μπέρι; Αλλά αν κάποιος απατήσει κάποιον σαν εμένα; Το χοντρό κορίτσι, με προβληματικές περιοχές; Λέτε: “Ω, ναι, το καταλαβαίνω”. Είναι από τα πρώτα πράγματα που την ακούμε να λέει και θέλουμε να την χειροκροτήσουμε για όσο κρατά το πρώτο επεισόδιο του Survival of the Thickest (ή και τα οκτώ επεισόδια των 25 λεπτών). Τώρα που τα όνειρά της να παντρευτεί τον Ζακ έχουν διαψευσθεί, αναγκάζεται να σκεφτεί τι θέλει πραγματικά σε αυτή τη φάση της ζωής της – 38 ετών, ανύπαντρη, άτεκνη αλλά με φιλοδοξίες να γίνει μαμά κάποια μέρα.

Ξεκινά επιτέλους να κάνει σόλο styling συνεργασίες,  με επίκεντρο τους ανθρώπους που πολύ συχνά περιθωριοποιούνται από τη βιομηχανία της μόδας. Θηλυκότητες με πολλά κιλά, πολλά κεράκια στην τούρτα τους και πολλά τραύματα στην αποδοχή τους από την ετεροφυλοφιλική κοινωνία. Η σειρά αφηγείται μια ιστορία που είναι αστεία, γνήσια και έχει τις ρίζες της στη γυναικεία ενδυνάμωση. Ένα γράμμα αγάπης στους ανθρώπους που νιώθουν απόρριψη και ότι δεν τους βλέπουν, δεν τους ακούν, δεν τους γουστάρουν και δεν τους αγαπούν.

Αυτή η πρωταγωνίστρια δεν θα προσπαθήσει να χάσει κιλά για να τροφοδοτήσει κάποιο μη ρεαλιστικό, πατριαρχικό πρότυπο ομορφιάς, ώστε να γίνει ελκυστική σε άτομα που δεν την ελκύουν καν. Tίποτα δεν πληγώνει περισσότερο την καρδιά μας από το να μην μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Bingeable.