Με τους Fat Elvis θα περάσεις καλά.

Αφού λοιπόν πούμε το βασικό ας τους γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τα δικά τους λόγια: «Γερόλυκοι, παλαιολιθικοί, rock’n’rollers», χωρίς account στο Spotify και με sets που κρατάνε 2,5 και 3 ώρες (και μπορεί και παραπάνω). Οι Fat Elvis θα φροντίσουν να χορέψεις, να ιδρώσεις και αν μετά το τέλος του live πεινάς, ξέρουν πού να σε στείλουν για να πάρεις τα πάνω σου.

Σε λίγες μέρες ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust (6/10) και στις 19/10 στο Backdoor. Κάτω από την σκηνή θα τους έχει δει σε κάποια από τις συναυλίες του Nick Waterhouse, ενώ ετοιμάζονται να πιάσουν θέση μπροστά-μπροστά στο Κύτταρο για τους FUZZTONES.

Το Elvis το πιάνουμε Το Fat;

Ευχαριστούμε για το κομπλιμέντο και για την κομψή αποφυγή body shaming! Η αλήθεια είναι ότι το τρώμε το φαγητό μας και δεν ντρεπόμαστε για αυτό. Είμαστε η μοναδική μπάντα που έχει χορηγό burgeράδικό, το Sam Burger!

Σας συναντάμε συχνά πυκνά στο Faust. Πού αλλού όμως μπορούμε να σας πετύχουμε;

Γενικά εμφανιζόμαστε συχνά-πυκνά στις live σκηνές της Αθήνας, σε όσες έχουν μείνει δηλαδή!  6/10 Παρασκευή είμαστε στο Faust και μέσα στον μήνα, Πέμπτη 19/10, στο Backdoor στο Ψυρρή. Το καλοκαίρι μας το περάσαμε με αρκετά gigs σε beach bars, εταιρικές εκδηλώσεις αλλά και rock’n’roll γάμους…  η κατάσταση τους ζεστούς μήνες είναι δύσκολή στα κλειστά μαγαζιά της Αθήνας.

Ποιο είναι το cover για το οποίο είστε περήφανοι;

Ομόφωνα το Suspicious Minds του Βασιλιά Elvis! Είναι πάντα το τελευταίο τραγούδι του προγράμματος, παιγμένο σε μια αρκετά extended μορφή με crescendo τελείωμα και οριακά stage diving!

Θα το παίξετε στο live στο Faust στις 6/10; Ετοιμάζετε και εκπλήξεις εκείνη την ημέρα;

Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις στο set μας. Αρχικά υπάρχει το στοίχημα πόσες χορδές θα σπάσει ο Χρήστος στην κιθάρα ή  το πόσο θα διαρκέσει το set. 2,5 ώρες; 3,5; Kανείς δεν ξέρει! Στο συγκεκριμένο όμως live έχουμε και την προσθήκη της υπερφανταστικής Ιωάννας Καλλιτσάτση η οποία θα δώσει μια πιο «λεπτή» και φινετσάτη νότα στο set. Θα μας κάνει να φαινόμαστε λιγότερο “fat”.

Και για ποιο cover «ντρέπεστε»;

Μάλλον για κανένα καθώς έχουμε επιλέξει να παίζουμε ένα μουσικό στιλ που υπεραγαπάμε και προσπαθούμε να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο αλλά πάντα με σεβασμό στον συγκεκριμένο ήχο.

Το πιο ακραίο medley που έχετε παίξει σε συναυλία;

Όλο το πρόγραμμα σχεδόν αποτελείται από medleys αλλά συγκεκριμένα παίζουμε ένα ~6λεπτο συνεχόμενο όπου περνάμε διάφορα θέματα από γνωστά surf και rock’n’roll κομμάτια, καταλήγουμε στο βασικό riff από το Μαγικό Χαλί των Locomondo! και καταλήγουμε σε rock’n’roll συρτοτσιφτετέλια όπου συνήθως ο κόσμος κάνει κύκλους και χορεύει λες και είμαστε σε πανηγύρι στην Ικαρία.

Καλό το rock ‘n’ roll, όμως ποια τραγούδια/κομμάτια του 2023 έχετε ξεχωρίσει έως τώρα;

Δεν έχουμε ιδέα πραγματικά, ο μουσικός χρόνος για εμάς έχει κολλήσει max στα 80’s. Από τα μέλη της μπάντας μόνο ένας έχει Spotify, οριακά οι υπόλοιποι ακούνε μουσική max από βινύλια, κασέτες και CD! Γερόλυκοι, παλαιολιθικοί, rock’n’rollers.

Εμείς θα έρθουμε στο live σας, αλλά εσείς ποια έχετε σημειωμένα μέχρι το τέλος του χρόνου είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;

Είδαμε πολύ πρόσφατα τον Nick Waterhouse και περιμένουμε τους THE FUZZTONES τον Νοέμβριο για σκληροπυρηνικό garage rock’n’roll από τα παλιά!

Η κόρη μου τρελαίνεται με Johnie B Good, αλλά σνομπάρει το Rings of Fire. Να ανησυχώ;

Καθόλου, είναι θέμα χρόνου να μπει στο mood του πιο country ήχου αλλά και να μην μπει τι πειράζει; Ο καθένας ακούει ότι γουστάρει και ότι του «κάθεται» καλά στο αυτί. Δεν χρειάζεται να ακούμε όλοι όλα και σίγουρα δεν χρειάζεται να πιεζόμαστε να ακούσουμε μουσική που δεν μας αγγίζει την δεδομένη στιγμή.

Υπάρχει ένα μυθικό βίντεο από Live του Elvis, ο οποίος κατεβαίνει από τη σκηνή για να πάει στα καμαρίνια και καθώς προχωρά φιλάει στο στόμα κάθε fan που βρίσκει στο δρόμο του, πολλές από τις οποίες είναι με τα αγόρια τους ακριβώς δίπλα. Υπάρχει κάτι πιο rock n roll από αυτό;

Θα ήταν πιο rock’n’roll να φιλούσε και τα αγόρια.

Τελικά «Όλα άρχισαν άλλωστε, από τότε που εκείνος ο κρετίνος ο Πέρι Κόμο τραγούδησε την Γκλεντόρα»;

H υπόθεση σηκώνει τσιγάρο σε ασημένια ταμπακέρα πριν μπούμε στο ψητό γιατί η καψερή η Γκλεντόρα ήταν μια κούκλα σε βιτρίνα την οποία είχε ερωτευτεί ο πρωταγωνιστής του τραγουδιού. Στην πορεία όμως την αποσυναρμολόγησαν και ο τύπος φρίκαρε. Σοβαρή σουρεάλ ιστορία για τραγούδι του ’56!  Άκου πτώμα να μαθαίνεις… μεγάλε Νικολαΐδη. 

Μπαίνει ο Elvis, ο Little Richard και ο Johny Cash σε ένα μπαρ: Ποιος θα πήγαινε πίσω από την μπάρα να κεράσει τα ποτά, με ποιον θα βγάζατε selfie, ποιος θα παντρευόταν την barwoman;

Το πιθανότερο σενάριο θα ήταν να βγάζουμε selfie ενώ θα παντρευόμασταν εμείς τον Little Richard, με παπά τον Elvis, και τον Johny κουμπάρο και κερνάει ουίσκια!