Tα Βραβεία Φωτογραφίας Nature inFocus 2023 ανακοίνωσαν πρόσφατα τους νικητές τους κατά τη διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Οι νικητές επιλέχθηκαν από τις 24.000 εικόνες άγριας ζωής που υποβλήθηκαν από περισσότερους από 1.500 φωτογράφους. Τελικά, ο κινηματογραφιστής και περιβαλλοντολόγος Srikanth Mannepuri ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς για ένα πορτφόλιο εικόνων που αναδεικνύει τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα μαγκρόβια δάση κατά μήκος των ακτών της Ινδίας.

Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να υποβάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους σε έξι κατηγορίες: Πορτρέτα ζώων, Συμπεριφορά ζώων, Εστίαση, Δημιουργική φωτογραφία της φύσης, Άγρια τοπία, ζώα στον βιότοπό τους και Φωτογράφος της χρονιάς – Portfolio. Αν και ο διαγωνισμός έχει τις ρίζες του στην Ινδία, στον φετινό διαγωνισμό αυξήθηκε η συμμετοχή φωτογράφων από όλο τον κόσμο.

«Τα βραβεία φωτογραφίας Nature inFocus έχουν εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης για εγχώριους και διεθνείς φωτογράφους», λέει ο Rohit Varma, ένας από τους ιδρυτές του Nature inFocus.

«Κάθε χρόνο, βλέπουμε εικόνες που αποκαλύπτουν νέες πτυχές του φυσικού μας κόσμου, ενώ παράλληλα φωτίζουν σημαντικά παγκόσμια ζητήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων και των γεωγραφικών τοποθεσιών. Έχει γίνει πραγματικά μια διεθνής πλατφόρμα για τους φωτογράφους άγριας ζωής!».

Από συναρπαστικές στιγμές με τίγρεις να καταδιώκουν τη λεία τους μέχρι απίστευτες συνθέσεις με τη χρήση εντόμων, τα δημιουργικά κλικ της φύσης από τους φετινούς νικητές είναι εξαιρετικά.
Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικούς από τους αγαπημένους μας νικητές του φετινού διαγωνισμού, ενώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα στον ιστότοπο του Nature inFocus.

Sankhesh Dedhia

Merche Llobera

Avinash PC

Suliman Alatiqi

Sergey Gorshkov

Bharath Kumar