Αν ανήκεις σε εκείνους με την ιώβεια υπομονή που θα πάρουν άδεια τέλη Αυγούστου, αυτό το κείμενο για τις συναυλίες στην Αθήνα (μάλλον ) δεν σε αφορά. Όλοι οι εκδρομείς του Αυγούστου όμως ξέρουμε πόσο ανιαρή, καταθλιπτική και αντι-θεαματική μας φαίνεται η επιστροφή στην πόλη. Ακόμα κι όταν προσποιούμαστε ότι χαιρόμαστε που βρίσκουμε πάρκινγκ στο Παγκράτι, θα θέλαμε να ψάχνουμε θέση έξω από τη Χώρα της Σερίφου για να πιούμε τα ποτά μας στον Γάϊδαρο.

Ξέρετε τι κάνουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την ανάμνηση της καλοκαιρινής ανεμελιάς, θερινά, μπανάκια στο Σούνιο και το Πόρτο Ράφτη, φοράμε κάτι χίπικα βραχιόλια που πήραμε από το νησί και πάμε σε συναυλίες. Βρήκαμε πέντε συναυλίες που σίγουρα θέλετε να βγάλετε εισιτήριο. Κι αν κάποιος σας πει «καλό αποκαλόκαιρο», κάντε ότι δεν ακούσατε.  

Νατάσσα Μποφίλιου

«Αν υπήρχε μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, που κατοικεί στις δύο όχθες του ποταμού, θα ακολουθούσες την πορεία της»; Ρητορικά ερωτήματα. Ξέρετε τι θα δείτε και πόσο θα σας αρέσει. Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος είναι το σταθερό ραντεβού του Σεπτέμβρη.

Info: 4 & 5 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Εισιτήρια εδώ. Ώρα έναρξης: 21:00. Ώρα προσέλευσης: 19:00

Ιουλία Καραπατάκη

Θα ακούσουμε διασκευές, παραδοσιακά, έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια αλλά και νέα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα (ώπα). Η κοπέλα αυτή μαγεύει το κοινό της. Αν με ρωτάτε, μιλάμε για την πιο ατόφια λαϊκή φωνή του ελληνικού τραγουδιού. Την γνωρίσαμε μέσα από τα live της με τον Σωκράτη Μάλαμα και πλέον πηγαίνουμε σε φεστιβάλ επειδή ξέρουμε ότι θα συμμετέχει εκείνη.  Με το που ακουστεί το «Ήθελα μόνο την σκιά σου ν’ αγκαλιάσω», ξέρετε εσείς.

Η χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια Ιουλία, μετά τις sold out εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και την επαρχία έρχεται μαζί με τη μπάντα της για μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Info: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30. Ώρα έναρξης: 21:00. Εισιτήρια εδώ.

Σωκράτης Mάλαμας

Ο Σωκράτης Mάλαμας μετά την πετυχημένη καλοκαιρινή του περιοδεία και μας περιμένει στις 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”, στο τελευταίο του καλοκαιρινό ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό. Καλά το μάντεψες, θα είναι και η Ιουλία Καραπατάκη μαζί του και ο Πέτρος Μάλαμας.

Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί και στην τρομπέτα, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα τον Άκη Κατσουπάκη στα πλήκτρα τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά.

Info: Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”,  Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια εδώ.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Μετά από ένα υπέροχο και πολύ επιτυχημένο συναυλιακό καλοκαίρι με πάνω από 35 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο, η Ελευθερία και η Ελεωνόρα θα βρεθούν ΜΑΖΙ στη σκηνή του θεάτρου ΑΛΣΟΥΣ τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε μια ακόμα παράσταση γιορτή.

Δυο θαυμάσιες φωνές, δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες πάνω στη σκηνή σε ένα πρόγραμμα που έχει αγαπηθεί από όλους όσοι το έχουν δει και ακούσει, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, υπέροχη ενέργεια, συγκίνηση, χαρά και πάνω απ’ όλα σεβασμό και αγάπη για το καλό τραγούδι!

Info: Θέατρο ΑΛΣΟΣ: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως. Ώρα έναρξης παράστασης: 20:30. Εισιτήρια εδώ.

Γιάννης Χαρούλης

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για την Παρασκευή 29.09 στο Θέατρο Λυκαβηττού. Ευτυχώς, πρόσθεσαν ακόμη μια ημερομηνία. Η μεγάλη επιστροφή του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Λυκαβηττού 10 χρόνια μετά είναι το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς. Πάντα μαζί με την παρέα του, τον Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, τον Θανάση Dzingovi στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τον Κώστα Φόρτσα στα πνευστά .

Ένα αντάμωμα που σκοπό έχει να μας ξεσηκώσει, να μας κάνει να τραγουδήσουμε, να συνδεθούμε και να συγκινηθούμε. Ο Γιάννης Χαρούλης ανάμεσα σε παλιά αγαπημένα, αλλά και νεότερα τραγούδια, φτιάχνει μελωδίες «πειραγμένες» με ορχηστρικά ροκ στοιχεία και δημιουργεί μια γέφυρα του χθες με το σήμερα δένοντας μοναδικά την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική.

Info: 28 και 29 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Ώρα Έναρξης: 21:00.  Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30. Εισιτήρια εδώ.