Το συναυλιακό μας καλοκαίρι, όσον αφορά το Release Athens, έφτασε στο τέλος του και το τέλος του, ήταν όπως ακριβώς το φανταζόμασταν: επικό. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο, άλλωστε στη σκηνή της Πλατείας Νερού ανέβηκε η σημαντικότερη hip-hop κολεκτίβα όλων των εποχών σε μία συναυλία που περιμέναμε από πάντα. Ευτυχώς, ήμασταν εκεί και όχι μόνο ήμασταν εκεί, είχαμε και το Galaxy S23 Ultra στα χέρια μας για να καταγράψουμε την εμπειρία μας η οποία θα μείνει ζωντανή για πολύ ακόμα λόγω του κορυφαίου smartphone της Samsung.

Οι Wu Tang-Clan, λοιπόν, βρέθηκαν στη χώρα μας και μπορεί να έλειπαν από αυτή τη γιορτή τρία μέλη τους (Method Man, GZA, Ghostface Killah), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αφαιρέσει από το κοινό τα θετικά vibes που άφησε ελεύθερα στην Πλατεία Νερού. Οι αριθμοί στην συγκεκριμένη περίπτωση λένε την αλήθεια: 6,5 εκατομμύρια άλμπουμ έχουν πουλήσει στις ΗΠΑ, περίπου 40 εκατομμύρια δίσκους έχουν πουλήσει παγκοσμίως. Τίποτα δεν μπορούσε να πάει στραβά. Ήταν και αυτό το αεράκι που βοήθησε, να τα λέμε όλα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Junior SP. ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο με το DJ σετ του όταν ακόμα ο ήλιος δήλωνε παρών. Το κοινό έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς αφού άρχισε να κουνιέται στους ρυθμούς του. Τη σκυτάλη πήραν οι Twinsanity και DJ Micro οι οποίοι συνέχισαν να τροφοδοτούν τον κόσμο με χορευτική ενέργεια. Στη συνέχεια, Ethismos και Melow ανέβασαν ρυθμούς, με τον πρώτο να επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε εδώ και καιρό: θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον -ήδη μας απασχολεί. Ποιος «έκλεισε» τον χορό των ελληνικών ονομάτων; Ο Ταφ Λάθος, με τον κόσμο από κάτω να ζεσταίνεται επικίνδυνα και όχι λόγω της θερμοκρασίας.

Κάπου εκεί, αρχίσαμε να «παίζουμε» όλο και πιο πολύ με το Galaxy S23 Ultra αφού ο ήλιος μας είπε αντίο. Κανένα πρόβλημα, φυσικά, αφού είναι προσαρμοσμένο σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και σχεδιασμένο για να αποδίδει απίστευτες λεπτομέρειες. Τι εννοούμε με αυτό; Στα χέρια μας είχαμε -μεταξύ άλλων- την μοναδική λειτουργία Nightography που αξιοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Με λίγα λόγια, δεν φοβηθήκαμε το σκοτάδι. Το αντίθετο. Με το Galaxy S23 Ultra τραβήξαμε πιο ευκρινείς εικόνες και βίντεο, όταν για παράδειγμα, καταγράψαμε σε βίντεο κάποια από τα αγαπημένα μας τραγούδια.

Ένα βήμα πιο κοντά από το να ακούσουμε τους Wu-Tang Clan. Είχε έρθει η σειρά του Ocean Wisdom, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν τις 22:00. Για την επόμενη ώρα, ακούσαμε τον πιο γρήγορο rapper του πλανήτη να παίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση. Όσο γινόταν αυτό, εμείς ανακαλύπταμε παράλληλα τις δυνατότητες Galaxy S23 Ultra στο Samsung Booth που βρισκόταν στο χώρο του Athens Release. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερα για τις προηγμένες λειτουργίες του Galaxy S23 μέσα από τα εντυπωσιακά activations όπως το Infinite mirror και το Super Zoom S23 stage. Δεν σας κρύβουμε ότι κολλήσαμε με τη Super HDR selfie κάμερα και τον νέο αισθητήρα Adaptive Pixel 200MP που καταγράφει επικές στιγμές με απίστευτη ακρίβεια. Ναι, ναι, έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε με την μπαταρία μας, παρά τις ήδη πολλές λήψεις, να είναι έτοιμη για ακόμη περισσότερες.

Κυρίες και κύριοι, οι Wu-Tang Clan…

Τα highlights είναι πραγματικά πολλά (έγινε και αφιέρωση στον αξέχαστο Ol’ Dirty Bastard), ακούσαμε παλιές και πιο νέες επιτυχίες, κομμάτια από σόλο δουλειές, έγιναν αναφορές σε Biggie Smalls και 2pac, τα «σπάσαμε» με το sample απ΄το “Smells Like Teen Spirit” με την Πλατεία Νερού να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα από το πρώτο μόλις κομμάτι και ένα άλλο γνωστό sample, αυτό του “Bang Bang” της Nancy Sinatra.

Ξέρετε τι λένε όμως, ε; Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Όταν έχεις όμως το Galaxy S23 Ultra της Samsung και την κάμερα που σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε καταστάσεις που κανονικά θα δημιουργούσαν θάμπωμα, κάνει «παπάδες», οι λέξεις είναι πολλές περισσότερες. Ας αφήσουμε λοιπόν να μιλήσει η εικόνα. Τα βίντεο καλύτερα.

Μην ξεχάσουμε: «Wu-Tang, Wu-Tang, Wu-Tang».