Η Νεφέλη Φασούλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Μας παρουσιάστηκε πριν από περίπου 6 χρόνια ως το «κορίτσι της Ταράτσας του Φοίβου» όμως ήδη από εκείνες τις παραστάσεις φαινόταν ότι ήταν πολλά περισσότερα από αυτό. Πλέον, με έναν προσωπικό δίσκο στις αποσκευές της, τον πρώτο ουσιαστικά όπου δίνει ένα σαφές καλλιτεχνικό στίγμα, χτίζει το δικό της κοινό -και το απολαμβάνει. Η συνεχώς αυξανόμενη εμπειρία σε ζωντανές εμφανίσεις, της επιτρέπει να κινείται με άνεση ανάμεσα στα πιο «σπιτικά» και jazzy live με την μπάντα της αλλά και στα πιο μαζικά, είτε αυτά αφορούν τις συναυλίες του Δεληβοριά είτε παραστάσεις, όπως το Villa Vox όπου είχε καίριο ρόλο.

Σε λίγες μέρες η Νεφέλη ετοιμάζεται για τη ζωντανή εμφάνιση στο χώρο ΠΛΥΦΑ (εισιτήρια μπορείς να προμηθευτείς από εδώ), εγκαινιάζοντας τα καλοκαιρινά της live στην Αθήνα. Τι μεσολάβησε από την τελευταία φορά που την είδαμε στα μέρη μας; Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη με υποτροφία για σπουδές μουσικής. Εμείς της ζητήσαμε να μοιραστεί μερικές φωτογραφίες και τις αντίστοιχες ιστορίες από την εμπειρία της στο «Μεγάλο Μήλο».

Ηλιοβασίλεμα με ποδήλατο στο Σέντραλ Παρκ (Νοέμβριος). Τον χειμώνα τα φύλλα πέφτουν οπότε οι καλύτερες βόλτες έγιναν είτε φθινόπωρο είτε άνοιξη.

Η ταράτσα του Whitney Museum. Όταν το επισκέφτηκα είχε έκθεση με όλο τον Hopper, αλλά  η ταράτσα του είναι μία από τις ωραιότερες της πόλης.

Blue note. Το πιο ιστορικό jazz club της Νέας Υόρκης και δυστυχώς το πιο ακριβό και τουριστικό. Είδα όμως τον Robert Glasper για πρώτη φορά από κοντά να παίζει και ήταν μοναδική εμπειρία.

Brooklyn Heights Promenade. Η πιο όμορφη μαρίνα για να περπατήσεις, πρωί και βράδυ, η θέα είναι πάντα συγκλονιστική.

The Daddy Rabbit. Ένα από τα πρώτα μου live σε ένα φοβερό speakeasy στο Chelsea. Εμπειριάρα!

Cherry Blossoms. Από τον Μάρτη έως και τον Απρίλη ξεκινούν να φορτώνουν οι κερασιές με τα πιο όμορφα χρώματα! Οι δύο φωτογραφίες είναι από την Αστόρια και το Βοτανικό Κήπο του Brooklyn.