Ξέρετε, υπάρχουν τρόποι να μη νιώθετε εντελώς εγκλωβισμένοι στην Αθήνα και στην καθημερινότητα. Τα Σαββατοκύριακα δεν είναι φτιαγμένα μόνο για καναπέδες, νέες σειρές και καφέδες. Τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν για να εκπληρώνουμε εκείνο τον στόχο, που ξεχνάμε πού και πού, να ανακαλύψουμε κάθε γνωστή και λιγότερο γνωστή γωνία της Ελλάδας. Ναι, προφανώς ένα 48ωρο δεν δίνει και πολλές επιλογές σε προορισμούς, αλλά ποιος μας έκανε να πιστέψουμε πως χρειάζεται να περάσουμε ώρες και ώρες on the road για να φτάσουμε σε ένα ακόμα ενδιαφέρον μέρος της Ελλάδας;
 
Με το Audi Q3 και με διάθεση να ανακαλύψεις όλα εκείνα τα spots που σου φαίνονταν πολύ κοντινά για να τα βάλεις πρώτα πρώτα στη λίστα σου, μπορεί κάθε Σαββατοκύριακό σου να είναι και μια νέα εμπειρία. Γιατί το Audi Q3; Γιατί ένα SUV είναι ιδανικό (και) για αυτή τη δουλειά. Γιατί τα μοναδικά του επίπεδα άνεσης και η χρηστικότητά του δεν θα κάνουν αυτές τις δυο ώρες στο αυτοκίνητο να φανούν «πολλές». Γιατί με το σύστημα τετρακίνησης quattro θα κάνει τον οδηγό να ξεχάσει πώς είναι εκείνες οι δεύτερες σκέψεις όταν ο δρόμος είναι λίγο πιο δύσκολος, σε μια διαδρομή. 
 
 
Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε προορισμούς, κοντινούς στην Αθήνα, που θα σε κάνουν να πακετάρεις τη μικρή σου βαλίτσα και να τη βολέψεις με χαρά στο πορτ μπαγκάζ. 

Παύλιανη | 2 ώρες και 35 λεπτά

Η Παύλιανη, το ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, για πολλά χρόνια ήταν κάτι σαν μυστικός προορισμός. Ένα όχι και τόσο γνωστό μαγικό χωριό, το οποίο επέλεγαν όσοι ήξεραν. Και δεν ήταν πολλοί. Πλέον έχει βρει τη θέση της σε λίστες με προτάσεις που θα λατρέψουν οι φυσιολάτρες, όσοι έχουν ανάγκη να ξεχάσουν το μποτιλιάρισμα, τα κορναρίσματα και το τσιμέντο και να περάσουν δυο μέρες σε ένα καλλιτεχνικό, ήσυχο, αλλά κυρίως πανέμορφο χωριό, που δίνει επιλογές για αποδράσεις και πράγματα να δεις γύρω από αυτό. 
 
Το Audi Q3 είναι ό,τι πρέπει για εκείνη τη διαδρομή, ειδικά όσο πλησιάζεις προς την Παύλιανη, έχοντας φύγει από την Εθνική Οδό. Μιλώντας για τη διαδρομή, προβλέπεται απολαυστικότατη, χάρη στο ψηφιακό cockpit, το προηγμένο σύστημα Infotainment και την εύκολη συνδεσιμότητά του με το κινητό σου. Με λίγα λόγια, οι μουσικές σου, τα podcast σου και τα audiobooks σου θα σου κρατήσουν συντροφιά χωρίς προβλήματα. 

Λίμνη Δόξα | 2 ώρες και 22 λεπτά

Η Λίμνη Δόξα στην Κορινθία θα μπορούσε να είναι μια από εκείνες τις παγίδες του άλλο περιμένεις από τις φωτογραφίες και άλλο παίρνεις. Αλλά δεν είναι. Πρακτικά, από κοντά είναι εντυπωσιακότερη. Το τοπίο είναι σχεδόν αλπικό, κι ας βρίσκεται μόλις δυο ώρες και κάτι μακριά από την Αθήνα. Υπάρχουν τρεις τρόποι να φτάσεις σε αυτή: είτε θα βγεις στην έξοδο του Κιάτου από την Ολυμπία Οδό, είτε θα πας από το Δερβένι είτε από το Ξυλόκαστρο. 
 
Με το Audi Q3 δεν υπάρχει «δύσκολος δρόμος», αλλά οι προηγμένες λειτουργίες του σου δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκεις τον ευκολότερο. Η αναγνώριση από την πλοήγηση των προτιμήσεων του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για το τι παίζει στους δρόμους, αν έχει κίνηση, ποια επιλογή θα σου σώσει λίγο χρόνο. 
 

Ναύπλιο | 1 ώρα και 38 λεπτά

Το Ναύπλιο ευτυχώς δεν είναι μια πόλη που πας μόνο μια φορά στη ζωή σου. Είναι και εξαιρετικά κοντά και ενδεχομένως μια από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας. Σε μια ώρα και κάτι είσαι εκεί. Τα άπειρα πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις στο Ναύπλιο είναι γνωστά και δεν βαριέσαι ποτέ. Θα περπατήσεις στην Παλιά Πόλη σαν να είναι η πρώτη φορά.
 
Αν βρεις κίνηση, που θα βρεις, ας είμαστε ρεαλιστές, είτε έξω από την Αθήνα είτε μπαίνοντας στο Ναύπλιο, το Audi Q3 με την υποβοήθηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (Traffic Jam Assist) σε βοηθά περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς με τον έλεγχο του οχήματος, ενώ το Audi Pre sense front σε προειδοποιεί με οπτικά και ηχητικά σήματα σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης. 
 

Αράχωβα | 1 ώρα και 51 λεπτά

Την Αράχωβα δεν θα τη βαρεθείς λεπτό. Είναι από τους προορισμούς που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις μετακομίσει μόνιμα εκεί. Είναι μύθος ότι είναι στα καλύτερά της τον χειμώνα. Την Άνοιξη είναι μαγική. Τα στενά της, τα spots της για φαγητό, η επιλογή που σου δίνει να βρεθείς μέχρι τη Λιβαδειά και τους Δελφούς σε λιγότερο από μισή ώρα είναι εξαιρετική. 
 
Επειδή πάντα έχει κόσμο και οι επιλογές που σου δίνει για παρκάρισμα είναι περιορισμένες, μην ξεχνάς πως το Park Assist με Parking System Plus χρησιμοποιεί ραντάρ για την αναζήτηση θέσης στάθμευσης και σε υποστηρίζει κατά τη διαδικασία των ελιγμών του παρκαρίσματος. Σε άλλα νέα, αυτό το «κατεβείτε εσείς εδώ, για να βρω να παρκάρω» και η ταλαιπωρία του παρκαρίσματος είναι παρελθόν. 
 

Ορεινή Αρκαδία | 2 ώρες

Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα, Καρύταινα. Η Ορεινή Αρκαδία είναι ένα έπος. Κανονικό. Με βάση τη Δημητσάνα ή τη Βυτίνα μπορείς να γυρίσεις όλα της τα χωριά σε δυο μέρες, να φας καλό φαγητό στη φύση και να πιείς ποτό σε πέτρινα, ζεστά μπαρ μακριά από όλα τα αθηναϊκά κλισέ. Βγαίνοντας από την Εθνική Οδό, που πιθανότατα θα την έχεις βγάλει με το Adaptive Cruise Control, διατηρώντας την ταχύτητά σου και την απόστασή σου από το μπροστινό όχημα, ακούραστα, λίγο πριν την Τρίπολη, ο δρόμος θα δυσκολέψει λίγο. Αρκετές στροφές και στενά σημεία, αλλά δεν υπάρχει διαδρομή που να φαίνεται στα αλήθεια κουραστική με το Audi Q3
 
 
Αν οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα θελήσουν να ξεκουραστούν ή να αλλάξουν λίγο θέση, για να είναι πιο άνετο το ταξίδι, ενημέρωσέ τους πως τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα και οι πλάτες ρυθμιζόμενες. Δεν υπάρχει άβολο ταξίδι. Αν εσύ θελήσεις να ανακαλύψεις την πιο περιπετειώδη πλευρά σου και να ακολουθήσεις μια πιο άγρια διαδρομή, μην ξεχνάς πως η τεχνολογία quattro σου επιτρέπει ακριβώς αυτό: να μπορείς να οδηγείς με ασφάλεια και απόλαυση σε κάθε δρόμο και σε κάθε συνθήκη.