Είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να γυρίσουν όλο τον κόσμο και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που καταφέρνουν να ολοκληρώσουν αυτό το ταξίδι. Ο Tom Turcich, από το New Jersey έγινε ο δέκατος άνθρωπος που το κατάφερε ενώ ο σκύλος του το πρώτο τετράποδο!

Η επιστροφή τους στην πατρίδα επισφραγίστηκε με μία τεράστια γιορτή στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί από τους φίλους και την οικογένεια του Turcich. Οι δυο τους διέσχισαν συνολικά 48.000 χιλιόμετρα μέσα σε 7 χρόνια. «Ήταν πολύ σουρεαλιστικό», λέει ο Turcich στο CNN Travel από το σπίτι των γονιών του στο Haddon Township. «Φανταζόμουν πώς θα ήταν το τέλος εδώ και πολύ καιρό. Και όταν συνέβη, υπήρχαν άνθρωποι στους δρόμους και περπατούσαν μαζί μου».

Εκτός από τα 7 χρόνια συνεχόμενων ταξιδιών, ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα απαιτεί και σωστή προετοιμασία. «Το πρωταρχικό συναίσθημα ήταν απλώς ανακούφιση. Αυτό κυριάρχησε στη ζωή μου για 15 χρόνια, και το να μπορέσω τελικά να το αφήσω πίσω μου ήταν καταπληκτικό».

Η ιδέα για το ταξίδι προήλθε μετά από μία τραγική απώλεια. Το 2006 η επί χρόνια φίλη του Ann Marie πέθανε σε ατύχημα με τζετ σκι σε ηλικία μόλις 17 ετών. «Ο θάνατός της ήταν πολύ καθοριστικός για μένα», εξηγεί. «Ήταν πολύ καλύτερος άνθρωπος από εμένα. Άρχισα να βυθίζομαι στην σκέψη ότι επρόκειτο να πεθάνω μία μέρα και ότι θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Άρχισα να επαναξιολογώ τα πάντα».

Ο Turcich, θα μπορούσε να είναι ο Forrest Gump, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Tom Hanks στην ταινία του 1994

«Το περπάτημα φαινόταν σαν ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τον κόσμο και να ζήσεις σε νέα μέρη», λέει. «Δεν ήθελα απλώς να πάω στο Παρίσι ήθελα πραγματικά να καταλάβω τον κόσμο και να δω πώς ζουν οι άνθρωποι καθημερινά».

Μόλις αφοσιώθηκε στην προετοιμασία του project, ο Turcich άρχισε να σχεδιάζει τη διαδρομή, ενώ προσπαθούσε επίσης να συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τα ταξίδια του. Προκειμένου να μαζέψει τα χρήματα που ήθελε άρχισε να δουλεύει παράλληλα με το κολέγιο ενώ αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Ωστόσο, για καλή του τύχη, λίγο πριν φύγει, ο ιδιοκτήτης μιας τοπικής εταιρείας, της Philadelphia Sign, έμαθε για τα σχέδιά του και αποφάσισε να χορηγήσει το ταξίδι του.

Διάβασε περισσότερα για το ταξίδι του Turcich στο intronews.gr