Δυο κολλητές αποφάσισαν να ταξιδέψουν και στις επτά ηπείρους σε 18 χώρες. Εμείς ούτε Πάτρα για τις Απόκριες. Μέχρι στιγμής έχουν πάει σε: Χιλή, Αργεντινή, Ανταρκτική, Αγγλία και Ιταλία. Οι καλύτερες φίλες Sandy Hazelip και Ellie Hamby, χήρες από το Τέξας, είναι travel bloggers, βρίσκονται τώρα στην Αίγυπτο και είναι η έμπνευση που έλειπε από τη ζωή μας. 

Οι  περιπέτειές τους δεν προγραμματίζονται από ταξιδιωτικό πράκτορα, ούτε περιλαμβάνουν πολυτελή ξενοδοχεία ή γκουρμέ γεύματα. Μιλάει η πείρα: “Στα 81, καταλαβαίνουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό και την πραγματική αξία της εμπειρίας έναντι της άνεσης”.  Στη Φινλανδία το ζευγάρι παρακολούθησε το βόρειο σέλας και καβάλησε έλκηθρα που τραβούσαν χάσκι. Στη Ζάμπια είδαν λευκούς ρινόκερους να ξεκουράζονται στο Εθνικό Πάρκο Livingstone και πόζαραν για μια φωτογραφία.

Η Ellie Hamby ζει στο Abilene του Τέξας και είναι φωτογράφος ντοκιμαντέρ. Έχει ταξιδέψει σε 107 χώρες και στις επτά ηπείρους «πάντα με την κάμερά μου στο πλευρό μου». Η Δρ Σάντυ, όπως την αποκαλούν πολλοί από τους ασθενείς της, περιορίζει τώρα την πρακτική της σε ασθενείς που διαμένουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας και φροντίδας ξενώνων.Η αρχική ιδέα ήταν να κάνουν αυτό το ταξίδι προς τιμήν των 80ων γενεθλίων τους, αλλά ο COVID-19 σταμάτησε τα ταξίδια και άλλαξε αυτά τα σχέδια. Μετατόπισαν την ημερομηνία αναχώρησής τους για τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

 Ένα από τα αγαπημένα τους μέρη του ταξιδιού είναι η αλληλεπίδραση με τους ντόπιους. Λένε ότι τα γλωσσικά εμπόδια δεν είναι πρόβλημα. «Όταν χαμογελάμε σε κάποιον και βλέπουν αυτές τις δύο ηλικιωμένες κυρίες, εννοώ, όλοι θέλουν να μας μιλήσουν και να είναι φιλικοί και να μας βοηθήσουν και να βεβαιωθούν ότι όλα είναι υπέροχα».

Το υπόλοιπο ταξίδι τους μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον ιστότοπό τους, καθώς και στις σελίδες τους στο Instagram και στο Facebook