Κανονίζεις ένα ταξίδι, οργανώνεις μετακινήσεις, διαμονές κτλ, κλείνεις τα πιο φτηνά αεροπορικά και το λες σε όλους στην παρέα για να σε δοξάσουν (εντάξει, θα έχετε 4 ανταποκρίσεις και περίπου 27 ώρες αναμονής, αλλά σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός), διαβάζεις τα πάντα για το μέρος που θα επισκεφθείς. Με δυο λόγια, έχεις φορτώσει το ταξίδι σου με ένα σωρό προσδοκίες. Ε, και φτάνεις και είναι χάλι μαύρο όλα. Ή φτάνεις και όσα ζεις ξεπερνούν κάθε σου προσδοκία.

Οκ, υποκειμενικά είναι αυτά. Θυμάσαι τι είχε γίνει όταν είχαμε ζητήσει από την κοινότητα του Provocateur να γράψει τους δικούς της υπερεκτιμημένους προορισμούς. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται με την ίδια παρέα στο ίδιο ταξίδι και σχηματίζουν εντελώς αντίθετες εντυπώσεις για τον ίδιο προορισμό. Παρόλα αυτά, πάντα έχουν πλάκα τα ταξιδιωτικά debates και ακόμη περισσότερη πλάκα να μοιράζεσαι τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες.

Στο reddit το έκαναν και προτείνουν ευρωπαϊκούς κι όχι μονο προορισμόυς που πιθανόν να μην είχες στο ραντάρ σου για τα επόμενά σου ταξίδια.

Το γαλλικό κομμάτι της χώρας των Βάσκων

«Όλοι γνωρίζουν το Σαν Σεμπαστιάν ως ένα δημοφιλή γαστρονομικό και όχι μόνο προορισμό. Μόλις μισή ώρα από την παραθαλάσσια πόλη βρίσκονται το Σαν Ζαν ντε Λιζ και το Μπιαρίτζ, δύο πόλεις που βρίσκονται στη γαλλική πλευρά της χώρας των Βάσκων. Επίσης, κοντά βρίσκεται και η Μπαγιόν, που είναι γνωστό για τη γαστρονομική του παράδοση. Όπως και το ισπανικό κομμάτι, έτσι και αυτό είναι καταπράσινο, γεμάτο από γραφικά χωριά και όμορφους λόφους».

Ταλίν

«Επισκέφθηκα το Ταλίν ως ενδιάμεση στάση στο ταξίδι που έκανα και μαγεύτηκα. Αν και κάθισα μόλις μια μέρα με κέρδισε για την ομορφιά του και για την φιλοξενία των κατοίκων του».

Κρακοβία

«Αν και πλέον έχει κερδίσει σε δημοτικότητα, όταν την είχα επισκεφθεί ήταν μάλλον παραγνωρισμένη. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη πόλη, που έχει διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος την αρχιτεκτονική της. Είναι λες και έχει βγει από καρτ ποστάλ».

Μαδέρα

«Πάντα το είχα στο μυαλό ως προορισμό κρουαζιέρας και συνταξιούχων, έτυχε όμως να το επισκεφθώ και άλλαξα τελείως την άποψη μου για αυτό το απομακρυσμένο σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στον Ατλαντικό και ανήκει στην Πορτογαλία. Υπέροχες ακτές, πανέμορφες κοιλάδες, αναμφίβολα ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου».

Φουκουόκα

Panorama of Fukuoka tower and city.

«Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το Τόκιο, το Κιότο και την Οσάκα, όμως το νότιο τμήμα της χώρας έχει και αυτό το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Μακριά από τις ταχύτητες και τη βαβούρα των μεγάλων αστικών κέντρων, η Φουκουόκα έχει χαλαρούς ρυθμούς, υπέροχο κλίμα και αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό».