Γυρίζεις από τις διακοπές σου, βάζεις δυο πλυντήρια, κάνεις μια γρήγορη φασίνα, πηγαίνεις ένα σούπερ μάρκετ και την επόμενη μέρα σέρνεσαι στο γραφείο, εκεί, ανταλλάζετε με τους συναδέλφους ιστορίες από το μέτωπο της θερινής ραστώνης και καταλήγετε από κοινού ότι κάποια πράγματα που ζήσατε στα νησιά και στα παραθεριστικά θέρετρα αν τα δείτε από απόσταση σας κριντζάρουν. Καλοκαιρινές ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή. 

Τα μπιτσόμπαρα με ναργιλέδες

Δεν ξέρω πώς και γιατί ξεκίνησε το κόνσεπτ να στρώνουμε χαλιά σε παραλίες λες και είμαστε βεδουίνοι και θα ξεκαλοκαιριάσουμε σε έρημο ταΐζοντας καμήλες. Αλλά, υπάρχει. Το έχω δει με τα μάτια μου σε αρκετά μπιτσόμπαρα που πιστεύουν ότι είναι θερινά μπουζούκια. Αντί για λουλουδούδες έχουν κοριτσάκια που τα ντύνουν ομοιόμορφα, Belvedere στάνταρ σερβίρουν και έχουν και υποδοχή. Εκεί αν κάτσεις σε μπροστινές μαξιλάρες θα σου κουβαλήσουν μια shisha που θα την συνδυάσεις και με σούσι όσο ακούς το Tora Tora του Μαζωνάκη.

Η λεζάντα “θέρως” σε φωτογραφίες στα σόσιαλ

Κούρασε.

Η “διάσημη” ταβέρνα των περιοδικών

Αν έχεις διαβάσει σε πάνω από τρία έντυπα για μια συγκεκριμένη ταβέρνα σε ένα νησί ή σε ένα τουριστικό μέρος συμβαίνουν δυο πράγματα: α) είναι πληρωμένη καταχώρηση και β) φύκια σε μεταξωτές κορδέλες θα φας. Οι μερίδες θα είναι πιο μικρές από τη χούφτα σου λες και τις μέτρησε διαιτολόγος και θα πάει η μαρμελάδα τομάτας σύννεφο. Λες και ήρθες στο νησί για τις γκουρμεδιές και όχι για τα βλήτα και το φρέσκο ψάρι. Ναι.

Η “διάσημη” παραλία από το Instagram

Χίλιες φορές να βουτούσες στο σιντριβάνι στην Ομόνοια. Αυτό που είδες και έπαθες FOMO είναι η κόλαση, το νερό βράζει, δεν έχεις χώρο να ανοίξεις όχι ομπρέλα ούτε χαρτοπετσέτα κουζίνας, πάρκινγκ βρήκες δυο χιλιόμετρα πίσω, οι ξαπλώστρες κοστίζουν όσο γεύμα στου Κοντιζά και σίγουρα κάνεις βουτιά εκεί που κατουράει κάποιος.

Η διάσημη παράσταση με τους τηλεοπτικούς ηθοποιούς

Κρίμα. Και για τον ηθοποιό που στάνταρ ξέρει ότι παίζει σε πατάτα αλλά πρέπει να βγάλει κάνα φράγκο για να μην αναγκαστεί να τρέχει στα ριάλιτι και για τον θεατή που δεν ήξερε πόσο άβολα είναι τα μάρμαρα όταν βαριέσαι οικτρά μια παράσταση και περιμένεις να τελειώσει το μαρτύριο.

Το κρασί από το τάδε μικροπαραγωγό της περιοχής που δεν το έχει ανακαλύψει ακόμη κανείς

Θυμάστε έναν θείο σας που έκανε κάτι άντιστοιχο στο αποθηκάκι της πυλωτής; Και σας έδινε κάτι πλαστικά μπουκάλια με ένα περίεργο υγρό που σας έκαιγε τα σωθικά; Πάρα πολλές οι ομοιότητες με αυτό το χύμα κρασί που σας σέρβιραν κάπου στην Πελοπόννησο.

Τα δωμάτια του booking σε κτήμα με κοινή αυλή στα νησιά

Ζήστηκε αυτό το καλοκαίρι: έξι δωμάτια, τα δυο τα είχαν πάρει οικογένειες με μικρά παιδιά, τα άλλα δυο μια παρέα με πολλά μουσικά όργανα, ένα κάτι συνταξιούχοι από το εξωτερικό κι ένα εμείς. Κάθε απόγευμα μετά το μπάνιο ήμουν παρά τη θέληση μου σε μια μεγάλη αυλή που σε ένα αυτοσχέδιο ρεμπέτικο πανηγύρι που χόρευαν πιτσιρίκια έξαλλα. ΝΑΙ.