Romcom και Netflix, να μια συνταγή αποτυχίας. Οι νέες ρομαντικές κομεντί της πλατφόρμας απευθύνονται κυριολεκτικά σε ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ το Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι… Οι υπόλοιποι απλά το κρατάμε γιατί είναι πλέον σαν τα νούμερα των καναλιών, συνήθεια, στο 1 η ΕΡΤ1 πάντα.

Το ‘Love & Gelato’ ίσως είναι καλύτερο ως βιβλίο. Η ταινία είναι επιεικώς απαράδεκτη, αναρωτιέσαι αν όντως είναι επαγγελματίες. Υπάρχει όμως ένας σοβαρός λόγος να την δεις. Η Ρώμη και η Φλωρεντία. Δυο. Και το φαγητό. Μια ταινία που διαδραματίζεται στην Ιταλία θα ήταν ημιτελής χωρίς το φαγητό, και ευτυχώς, το φαγητό ήταν η δύναμη για να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Υπάρχει gelato, άφθονο. Άρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι τελικά. 

Η μητέρα της Λίνα πέθανε, νέα. Αλλά, ήθελε να πάει ξ κόρη της στη Ρώμη και να γνωρίσει τον Χάουαρντ και να καταλάβει ότι ακόμα κι αν συναντήσεις το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή, δεν θα τελειώσει καλά. Κάπως έπρεπε να πάρει μαθήματα ζωής. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας 17χρονης Αμερικανίδας που πρέπει να ταξιδέψει στη Ρώμη για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της. Είναι επίσης εκεί για να περάσει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής της πριν το κολέγιο. Ως χαμένη έφηβη, η Λίνα παλεύει να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο η μακαρίτης της μητέρας θα ήθελε να κάνει ένα μόνο ταξίδι στην Ιταλία. Αλλά η υπόσχεση, αφού δόθηκε, έπρεπε να τηρηθεί.

Δεν έστειλε τη Λίνα στην Ιταλία για να βρει ένα αγόρι ή έναν καλό σύζυγο για να τακτοποιηθεί μαζί της. Αντίθετα, ήθελε η Λίνα να κάνει τη δική της πορεία στη ζωή και να μην φοβάται να κάνει τολμηρές επιλογές. Η Λίνα στην πραγματικότητα δεν επαναλάμβανε τα βήματα της μητέρας της. έφτιαχνε καινούργια – τα δικά της. Το λες και ιστορία ενηλικίωσης. Η Λίνα την οποία υποδύεται η Susanna Skaggs, είναι η αδέξια πρωταγωνίστρια που όλοι γνωρίζουμε. ο συνηθισμένος δύστροπος σπασίκλας έφηβος που δεν έχει ερωτευτεί ποτέ (ένας χαρακτήρας τόσο συνηθισμένος που είναι σχεδόν αμαρτωλό να το κάνεις ξανά και ξανά). Στη συνέχεια, έχουμε την Άντι, την καλύτερή της φίλη, της οποίας ο μοναδικός σκοπός στην ταινία είναι να είναι η μαζορέτα της Λίνας. H μαύρη, υπερενθουσιώδης κολλητή είναι άλλος ένας κύριος χαρακτήρας που συνεχίζει να υπάρχει. Στερεοτυπικά.

Το «Love & Gelato» γυρίστηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη, το Σορέντο, το Ανακάπρι και τη Φλωρεντία. Ο παράδεισος δηλαδή. Αν έχετε πάει στο  Ponte Vecchio, την Piazza Santa Croce, την αγορά Sant’Ambrogio, τους κήπους Boboli, την Piazza San Pier Maggiore, τον καθεδρικό ναό της Santa Maria del Fiore, το Borgo Santi Apostoli, το νεκροταφείο Porte Sante και την Piazzale Michelangelo, το γνωρίζετε κι εσείς.

Στη Ρώμη η ομάδα παραγωγής ταξίδεψε σε όλη την πόλη για να κινηματογραφήσει διαφορετικά εξωτερικά και εσωτερικά πλάνα με τα κατάλληλα σκηνικά, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένου του Κολοσσαίου. Επιπλέον, τα μουσεία Capitoline στην Piazza del Campidoglio και η Αγορά του Τραϊανού στη Via Quattro Novembre χρησίμευσαν ως χώροι γυρισμάτων για την ταινία. Τον Αύγουστο του 2021, το καστ και τα μέλη του συνεργείου της ταινίας εθεάθησαν να γυρίζουν μερικές σημαντικές σκηνές στο νησί του Κάπρι, συγκεκριμένα στην κοινότητα Ανακάπρι. Την ίδια περίπου περίοδο, ταξίδεψαν επίσης στην κοντινή πόλη Σορέντο.

Μας αξίζει ένα καλοκαίρι στην Ιταλία.