Η δουλειά του Ρίτσαρντ Σίλβερ έχει εκτεθεί σε μουσεία και γκαλερί σε όλη την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Metropolitan Museum of Art, The Skyscraper Museum, LaGrange Art Museum και Krause Gallery στη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με τα National Geographic Travel, United Hemispheres, Tiffany & Co., Cartier, United Nations, Bank of America και TimeOut NY.

Η Morgan από ιδιωτική βιβλιοθήκη έγινε δημόσιο ίδρυμα το 1924, μετά από επιθυμία του κληρονόμου του Pierpont Morgan, J.P. Morgan Jr., ο οποίος έδωσε στο κοινό πρόσβαση στην πλούσια συλλογή του πατέρα του, που συγκροτήθηκε με σπάνια βιβλία, χειρόγραφα, σχέδια, εκτυπώσεις και αρχαία αντικείμενα.

Η υπέροχη μπαρόκ βιβλιοθήκη στην Πράγα, που βρίσκεται κοντά στο Κάστρο της Πράγας και τον λόφο Petřín εμφανίζεται τακτικά σε λίστες με μέρη που αξίζει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Το μοναστήρι Strahov, στο οποίο βρίσκεται η βιβλιοθήκη, ιδρύθηκε ήδη από τον 12ο αιώνα και συγκαταλέγεται στα παλαιότερα μοναστήρια στην Τσεχία που εξακολουθούν να εξυπηρετούν το σκοπό τους και φιλοξενούν μοναχούς.

Το σήμα κατατεθέν της είναι δύο επιβλητικά μαρμάρινα λιοντάρια του γλύπτη Edward Clark Potter μπροστά στην είσοδο της βιβλιοθήκης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης είναι η τρίτη μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη στη Βόρεια Αμερική και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ερευνητικές βιβλιοθήκες των ΗΠΑ. Ένας Γερμανός αρχιτέκτονας, ο Alexander Saeltzer σχεδίασε το κτίριο σε αρχιτεκτονική μορφή Rundbogenstil, η οποία ήταν η τότε επικρατούσα μορφή για τα δημόσια κτίρια στην Γερμανία.

Στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο υπάρχει ένα μέρος με πολλή ομορφιά και παράδοση. Πέρα από όλο το αρχιτεκτονικό μεγαλείο, αυτό το μέρος έχει εξαιρετική σημασία για την ιστορία. Μιλάμε για το Real Gabinete Português de Leitura (Βασιλικό Γραφείο Ανάγνωσης της Πορτογαλίας). Η Real Gabinete Português de Leitura εξελέγη το 2014, η 4η πιο όμορφη βιβλιοθήκη στον κόσμο, ανάμεσα σε 20 θέσεις, σύμφωνα με το περιοδικό Time

Η βιβλιοθήκη Hendrik Conscience Heritage είναι η βιβλιοθήκη αποθετηρίου της πόλης της Αμβέρσας. Ονομάστηκε από το φλαμανδό συγγραφέα Hendrik Conscienc, είναι η κατάλληλη βιβλιοθήκη για όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την ιστορία της Αμβέρσας. Εδώ θα βρείτε υπέροχες συλλογές βιβλίων για την ολλανδική λογοτεχνία και την πολιτιστική ιστορία της Φλάνδρας. Το αποκορύφωμα είναι η εκπληκτική αίθουσα Nottebohm, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό μόνο κατά τη διάρκεια εκθέσεων και διαλέξεων.

La bibliothèque Sainte-Geneviève) είναι μια δημόσια και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πλατεία του Πάνθεον, απέναντι από το Πάνθεον, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού. Βασίζεται στη συλλογή της μονής της Αγίας Ζενεβιέβ, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από τον Κλοβίς Α’, τον πρώτο βασιλιά των Φράγκων. Η συλλογή της βιβλιοθήκης σώθηκε από την καταστροφή κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ένα νέο κτήριο κατασκευάστηκε για τη στέγασή της μεταξύ 1838 και 1851 με χαρακτηριστική καινοτόμο αίθουσα ανάγνωσης, όπου ένας σιδερένιος σκελετός στηρίζει την οροφή, έργο του αρχιτέκτονα Ανρί Λαμπρούστ. Η βιβλιοθήκη περιέχει περίπου 2 εκατομμύρια βιβλία και έγγραφα και αυτή τη στιγμή είναι η κύρια διαπανεπιστημιακή βιβλιοθήκη για τα διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου του Παρισιού και είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας (γερμανικά: Österreichische Nationalbibliothek) είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Αυστρία, με περισσότερα από 12 εκατομμύρια τεκμήρια στις διάφορες συλλογές της. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην πτέρυγα Νέου Πύργου του ανακτόρου του Χόφμπουργκ στο κέντρο της Βιέννης. Από το 2005, μερικές από τις συλλογές μεταφέρθηκαν στο μπαρόκ παλάτι “Palais Mollard-Clary”.

Η τελετή έναρξης για τη νέα βιβλιοθήκη της πόλης της Στουτγάρδης από την Yi Architects έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2011. Μετά τη νίκη σε έναν διαγωνισμό για το έργο το 1999. Η μορφή και η συμμετρία της εισόδου του κτιρίου εμπνεύστηκαν από το «Κενοτάφιο για τον Νεύτωνα» του Étienne Boullée, αλλά η καρδιά και ο πυρήνας της βιβλιοθήκης ακολουθεί το σχέδιο του αρχαίου πανθέου. Η καθαρή αρχιτεκτονική έκφραση της νέας Βιβλιοθήκης της Πόλης της Στουτγάρδης είναι το πραγματικό επίκεντρο αυτού του συμβολικού έργου. Είναι ένα ορόσημο στον ορίζοντα της πόλης. Το κτίριο είναι αξεπέραστο με την πραγματικά μοναδική αρχιτεκτονική και την ασυνήθιστη ιδέα του. Την ημέρα είναι ένας εξαιρετικός γυάλινος κύβος και τη νύχτα μια εντυπωσιακή λαμπερή πρόσοψη.

Η Rijksmuseum Research Library είναι η μεγαλύτερη δημόσια ερευνητική βιβλιοθήκη ιστορίας τέχνης στις Κάτω Χώρες. Η βιβλιοθήκη είναι μέρος του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ.

Xαρακτηρίζεται ως Megabiblioteca (“μεγαλιβλιοθήκη”), είναι μια βιβλιοθήκη στο κέντρο της πόλης της Πόλης του Μεξικού ( Buenavista γειτονιά , δήμος Cuauhtémoc ). Ήταν αφιερωμένο στον José Vasconcelos , τον φιλόσοφο και πρώην υποψήφιο για την προεδρία και πρώην πρόεδρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Μεξικού . Η βιβλιοθήκη εκτείνεται σε 38.000 τετραγωνικά μέτρα.  Είναι διακοσμημένη από πολλά γλυπτά Μεξικανών καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου του Ballena ( Φάλαινα ) του Gabriel Orozco , που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κέντρο του κτηρίου. Σχεδιάστηκε από τους Μεξικανούς αρχιτέκτονες Alberto Kalach και Juan Palomar.

 

Ο Ρίτσαρντ Σίλβερ βγάζει φωτογραφίες από τότε που ήταν έφηβος, τώρα είναι 60. Ακόμη και όταν έκανε πολλές διαφορετικές δουλειές, πάντα έβγαζε φωτογραφίες από την πόλη του, τη Νέα Υόρκη, καθώς η αρχιτεκτονική είναι το πάθος του. Το 2006 υπέβαλε τη δουλειά του σε μια γερμανική γκαλερί και ήταν η πρώτη φορά που πούλησε τη δουλειά του. Ήταν κτηματομεσίτης στο Μανχάταν που πουλούσε διαμερίσματα και άφησε αυτή την καριέρα για να γίνει ταξιδιωτικός φωτογράφος το 2013. Η βιβλιοθήκη της Στουτγάρδης στη Γερμανία είναι μια από τις αγαπημένες του, καθώς λατρεύει τη συμμετρία και αυτή η μοντέρνα, λευκή βιβλιοθήκη ταιριάζει με την αισθητική του. Η βιβλιοθήκη της Βιέννης, η βιβλιοθήκη Strahov στην Πράγα και η βιβλιοθήκη του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα είναι ξεχωριστές.