Το διάστημα ανάμεσα στα μέσα Απριλίου και τα μέσα Μαίου είναι το ιδανικό, πιο μαγικό διάστημα να βρίσκεσαι στην Ιαπωνία. Είναι ακριβώς η περίοδος που τα δέντρα wisteria ανθίζουν και τα άνθη τους μεταμορφώνουν το τοπίο σε μέρος βγαλμένο από κάποιο παραμύθι, από εκείνα που πιστεύαμε μικροί. 

Στο μεταξύ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναφερθείς στα δέντρα αυτά, χωρίς να μιλήσεις για το Ashikaga Flower Park, όπου υπάρχουν δέντρα wisteria που ζουν πάνω από 150 χρόνια. Όταν ανθίζουν, το μέρος γίνεται μωβ. Κυριολεκτικά. 

Το χρώμα των ανθών του δέντρου μπορεί να είναι μωβ, ροζ, λευκό, ροζ παλ ακόμα και κίτρινο. Αν οργανώσεις ταξίδι στην Ιαπωνία, φρόντισε να το τοποθετήσεις χρονικά την άνοιξη για να μπορέσεις να απολαύσεις αυτή τη μαγευτική μετατροπή ενός μέρους σε μαγικό τοπίο. Όχι δεν είμαστε ρομαντικοί, είμαστε κυνικοί, αλλά αλήθεια, είναι σαν ψέμα. Η χώρα είναι γεμάτη με πάρκα στα οποία μπορείς να περπατήσεις κάτω από τα δέντρα.

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο στην Ελλάδα, και η Ιαπωνία σου φαίνεται κάτι σαν μακρινό όνειρο, δυο πράγματα: πρώτον, οργάνωσε ένα πλάνο για το ταξίδι σου του χρόνου, εκτός αν παίρνεις τον βασικό μισθό και έχεις ένα 50ευρω έξτρα να χαρείς. Δεύτερον, σκρόλαρε στις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρειςς μια γεύση του τι θα χάσεις αν δεν κάνεις το πρώτο. 

Σε άλλα νέα, 9 αποδείξεις πως η Ιαπωνία μετατρέπεται σε ένα μαγικό σύμπαν την Άνοιξη: 

1.

2.

3.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sakura (@sakura.hill)

4.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sakura (@sakura.hill)

5.

6.

7.

8.

9.