Μια απλή ερώτηση σε Reddit ήταν αρκετή να απομυθοποιηθούν οι πόλεις που βλέπουμε στο Instagram και σκεφτόμαστε #takemethere. Ποια είναι η πραγματική άποψη των επισκεπτών του Άμστερνταμ, της Νάπολης, του Παρισιού, της Βενετίας και του Ντουμπάι; Πόσο σε χρεώνουν για ένα μπουκάλι νερό; Πόσο βρώμικη είναι η πόλη που οι ινφλουέ σέρνουν τα σαρκία τους για να ποσταρούν πέντε φούστες και τρία τοπ; Λουτρό αλήθειας.

Άμστερνταμ

Χαοτικό, γεμάτο τουρίστες που με χαρά θα σε πατήσουν με το ποδήλατό τους αν βρεθείς στο διάβα τους. Κυρίως, επειδή τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν να κάνουν ποδήλατο. Σε απογοητεύει γιατί περιμένεις μια πόλη τίγκα στον ρομαντισμό. Είναι βρώμικο και στα καναλιά πετάνε τα σκουπίδια οι τουρίστες.

Νάπολη

Δεν είναι και το πιο ασφαλές μέρος στον πλανήτη για ένα τουρίστα. Καθαρό δεν το λες. Αν είσαι μόνη γυναίκα τουρίστρια δεν κυκλοφορείς το βράδυ. Μοιάζει παρατημένο και μίζερο.

Παρίσι

Οι Παριζιάνοι θέλουν να σε προσβάλουν. Γιατί σε θεωρούν ηλίθιο. Είναι σνομπ. Και ζουν σε μια πόλη που βρωμάει.

Μαρακές  

Γεμάτο influencers που ντύνονται νομάδες για να βγάλουν πέντε φωτογραφίες στο Instagram. Στις αγορές σε υπερχρεώνουν για χειροποίητα σουβενίρ που είναι made in China. Σε κάθε γωνιά σε περιμένει κάποιος που θέλει να σου πουλήσει κάτι άχρηστο. Όλη η πόλη μοιάζει με τουριστική παγίδα.

Πεκίνο

Βλέπεις παντού οπλισμένους σεκιουριτάδες. Σε κοιτάζουν όλοι με οργή αν είσαι μαύρος. Σε κοιτάζουν όλοι στο μετρό αν είσαι λευκός. Σε βγάζουν φωτογραφίες χωρίς λόγο.  

Βενετία

Υπέροχη αρχιτεκτονική και συγκλονιστική ιστορία αλλά η υγρασία δεν παλεύεται. Τα νερά είναι τόσο βρώμικα που σιχαίνεσαι. Είναι πάντα γεμάτη τουρίστες και –δυστυχώς- πουλάνε τα πιο φθηνιάρικα πράγματα μια περιουσία. Σε χρεώνουν και για τη θέση που κάθεσαι στα εστιατόρια. Δεν είναι ακριβή, είναι πανάκριβη.

Ντουμπάι

Αν περιμένεις να βρεις κουλτούρα, θα απογοητευτείς. Μέσα σε 24 ώρες έχεις δει τα πάντα. Δηλαδή τα malls. Μόνο τα ξενοδοχεία αξίζουν αν είσαι νεόπλουτος. Γενικά, το λες ένα μίζερο μέρος. Δεν είναι κατανοητό γιατί έγινε τουριστικός προορισμός.  

Βρυξέλλες

 Φαρμακείο. Πληρώνεις τον γκρι αέρα που αναπνέεις.

Κάϊρο

Αξίζει για τις πυραμίδες. Η πόλη είναι άγρια. Δεν αντέχεται η ζέστη την ημέρα.

Λος Άντζελες

Θα απογοητευτείς αν περιμένεις χολιγουντιανή λάμψη. Θα απογοητευτείς και με τις τιμές εκτός αν είσαι Ρώσος ολιγάρχης στην αυλή του Πούτιν. Είναι μια βρώμικη πόλη με άπειρους τουρίστες (συνήθως συνταξιούχους).