Wanderlust είναι η ακατανίκητη επιθυμία να κλείσουμε υπολογιστές, κινητά, τον γενικό του σπιτιού μας, να γεμίσουμε μια βαλίτσα μαγιό και να μπούμε σε ένα αεροπλάνο με προορισμό ένα εξωτικό μέρος. Ή κάπου που έχει το καλύτερο street food του κόσμου. Ή κάπου που έχει ωραία μπαρ. Ή γενικά κάπου μακριά από εδώ γιατί La καταστασιόν tres απελπιστίκ. Έστω, κάπου για να γίνουμε instagrammers της ημέρας. 

Δεν θέλουμε να ξοδεύουμε όλο μας το μηνιάτικο σε ενοίκιο και λογαριασμούς και να μιλάμε για το Tinder Swilder και την πλατίνα του Ρόμπερτ Πάτινσον, θέλουμε να ταξιδέψουμε τον κόσμο. Να πάμε σε όλα αυτά τα μέρη που βλέπετε παρακάτω.

Torres del Paine

Το εθνικό πάρκο Torres del Paine είναι ένα εθνικό πάρκο που περιλαμβάνει βουνά, παγετώνες, λίμνες και ποτάμια στη νότια Χιλιανή Παταγονία. Έχει περισσότερα από 100 είδη πουλιών, και το λατρεύουν οι κατασκηνωτές.

Machu Picchu

Το Μάτσου Πίτσου (στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό»), βρίσκεται σε υψόμετρο 2430 μέτρων στις περουβιανές Άνδεις. Η δυσπρόσιτη θέση του Μάτσου Πίτσου έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας, στον αγώνα τους εναντίον των Ισπανών. Η πραγματικότητα είναι ότι το Μάτσου Πίτσου χτίστηκε το 1460 και χρησίμευε ως αστρονομικό παρατηρητήριο με αρχείο χρονολόγησης, λατρευτικό κέντρο και ως θερινά ανάκτορα των βασιλέων. Έχει συμπεριληφθεί στα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου και τα τελευταία χρόνια είναι ένας πολύ hot τουριστικός προορισμός.

Lombok

Το Λομπόκ είναι ένα νησί στην Ινδονησία. Είναι μέρος της νησιωτικής αλυσίδας μικρές Σούνδες και χωρίζεται με το στενό του Λομπόκ από το Μπαλί και με το στενό Αλάς με την Σουμπάουα. Το όρος Ριντζάνι, ένα ενεργό ηφαίστειο με μια τεράστια λίμνη στο εσωτερικό του κρατήρα.

Koh Yao Noi

Το Ko Yao Yai είναι το μεγαλύτερο από τα δύο μεγάλα νησιά του αρχιπελάγους Ko Yao. Η ομάδα νησιών βρίσκεται στον κόλπο Phang Nga στην επαρχία Phang Nga της νότιας Ταϊλάνδης. Το Κο Γιάο Γιάι σημαίνει «μεγάλο μεγάλο νησί». Είναι ο παρθένος –ακόμη- παράδεισος της Ταϊλάνδης. Το πιο φιλικό μέρος στον κόσμο για τους τουρίστες.

Sossusvlei

Θα δείτε κόκκινους αμμόλοφους και τον πιο μπλε ουρανό. Είναι μια μεγάλη αποξηραμένη λίμνη με αλυκές που κατά καιρούς πλημμυρίζει και περιβάλλεται από κόκκινους αμμόλοφους στο νότιο τμήμα της ερήμου Namib, στο Εθνικό Πάρκο Namib-Naukluft της Ναμίμπια.

Parc Omega

Το Parc Omega είναι στο Notre-Dame-de-Bonsecours, στο Κεμπέκ του Καναδά. Κατά μήκος μιας φυσικής διαδρομής 12 χιλιομέτρων βρίσκονται λίμνες, λιβάδια, μικρές κοιλάδες, δάση και βραχώδεις λόφοι. Θα κοιμηθείτε σε ξύλινες καμπίνες μέσα στο πάρκο και θα βλέπετε λύκους και ελάφια έξω από το παράθυρό σας.

Vilanculos

Βιλανκούλο, γνωστό παλαιότερα με την αποικιακή εκδοχή του ονόματος ως Βιλανκούλος, είναι παράκτια πόλη στο ομώνυμο διαμέρισμα της νότιας Μοζαμβίκης, στην Επαρχία Ινιαμπάνε. Αν λατρεύετε τις καταδύσεις είναι ο παράδεισός σας.

Wrangell St. Elias National Park

Είναι ένα αμερικανικό εθνικό πάρκο και διατηρείται υπό τη διαχείριση του Εθνικού Πάρκου στην κεντρική Αλάσκα. Το πάρκο και η προστατευόμενη περιοχή δημιουργήθηκαν το 1980 με τον νόμο για την προστασία των εδαφών της Αλάσκας. Υπέροχο για όλους τους backpackers.

Λαπωνία

Η Λαπωνία είναι γεωγραφική-πολιτισμική περιοχή στη βόρεια Σκανδιναβία, κυρίως βόρεια του αρκτικού κύκλου. Εκτείνεται σε περιοχές της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ρωσίας. Στα βόρεια συνορεύει με τη Θάλασσα του Μπάρεντς, στα δυτικά με τη Νορβηγική Θάλασσα και στα ανατολικά με τη Λευκή Θάλασσα. Οι Φινλανδοί που ζουν στη Φινλανδική Λαπωνία γενικά αυτοαποκαλούνται lappilainen. . Το καλοκαίρι (Ιούνιος με Αύγουστος) θα απολαύσετε τις λεγόμενες «λευκές νύχτες», καθώς ο ήλιος δεν δύει τελείως, ενώ η θερμοκρασία κινείται περίπου στους 12-15 βαθμούς Κελσίου. Τον χειμώνα, ή αλλιώς την περίοδο των χιονιών (Νοέμβρης με Μάρτης) ξεκινάνε οι πολικές νύχτες, όπου υπάρχει λίγες ώρες φως από τον ήλιο. Τα aurora cabins τα πληρώνεις ακριβά. Αλλά είναι επένδυση. Μια φορά στη ζωή σου αξίζει να το ζήσεις. Θα δεις το Βόρειο Σέλας. Μιλάμε για μαγεία.

Ala-kol

Η Ala-Köl είναι μια λίμνη με βράχους στην οροσειρά Terskey Alatau στην περιοχή Ak-Suu της περιοχής Issyk-Kul στο Κιργιστάν. Χώρα της κεντρικής Ασίας και πρώην δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης, το Κιργιστάν ή Κιργιζία έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1991. Συνορεύει βόρεια με το Καζακστάν, νοτιοανατολικά με την Κίνα, νοτιοδυτικά με το Τατζικιστάν και ανατολικά με το Ουζμπεκιστάν.