Γενικά, για όλες σχεδόν τις αφίξεις απαιτείται PCR, ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.Η Γερμανία πρόκειται να μειώσει τους περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου από σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου. Η Ολλανδία έχει αυστηρό αποκλεισμό μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου απαγορεύονται από τη Γαλλία.

To lockdown της Αυστρίας έληξε και έτσι ο τουρισμός επανεκκίνησε, αλλά υπάρχουν περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Η Ιταλία απαιτεί τώρα τεστ πριν από την αναχώρηση από όλους τους ταξιδιώτες της ΕΕ. Μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπονται επί του παρόντος στην Ισπανία. Η πρόσβαση στην Ανδόρα απαιτεί να περάσετε είτε από την Ισπανία είτε από τη Γαλλία, οπότε ελέγξτε και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τους πριν σχεδιάσετε το ταξίδι σας.

Εάν ταξιδεύετε από χώρα που δεν βρίσκεται στην ασφαλή λίστα της Αυστρίας, θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο πριν από το ταξίδι. Επί του παρόντος, η είσοδος από την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσόθο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε δεν είναι δυνατή.

Όλοι όσοι εισέρχονται στο Βέλγιο πρέπει να συμπληρώσουν μια Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF) 48 ώρες πριν από την άφιξη. Οι πλήρως εμβολιασμένοι αφίξεις από χώρες εκτός Ευρώπης πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR και καραντίνα στο Βέλγιο μέχρι να παρουσιαστούν αρνητικά αποτελέσματα.Διαφορετικές ρυθμίσεις PCR ισχύουν για αφίξεις από περιοχές υψηλού κινδύνου – επί του παρόντος συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου – οι οποίες αναμένεται να τίθενται σε καραντίνα για 10 ημέρες. Η Τσεχική Δημοκρατία χωρίζει τις χώρες σε πέντε κατηγορίες με διαφορετικές απαιτήσεις εισόδου, οι πλήρεις κατάλογοι είναι διαθέσιμοι εδώ.

Όλοι οι αλλοδαποί και οι μη κάτοικοι που εισέρχονται στη Δανία από τις 27 Δεκεμβρίου θα χρειαστούν αρνητικό τεστ COVID ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι. Η Δανία έχει κλείσει θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες συναυλιών, πάρκα ψυχαγωγίας, μουσεία και γκαλερί τέχνης εν μέσω αύξησης ρεκόρ λοιμώξεων COVID-19 λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron.

Στην Εσθονία Θα εφαρμοστεί περίοδος καραντίνας 10 ημερών εάν φτάνετε από χώρα της ΕΕ με ποσοστό μόλυνσης υψηλότερο από 150 κρούσματα ανά 100.000 του πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στη Γαλλία, οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες από την ΕΕ θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ που θα διεξαχθεί 24 ώρες πριν από το ταξίδι. Οι μη εμβολιασμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γαλλία με το Eurostar θα κληθούν να κάνουν τεστ COVID-19 κατά την άφιξή τους στο Gare du Nord. Οι αφίξεις από τη Νότια Αφρική απαγορεύονται επί του παρόντος, λόγω μιας νέας παραλλαγής.

Από τις 4 Ιανουαρίου 2022, η Γερμανία θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντας σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή να κάνουν καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξή τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χαρακτηριστεί επίσης ως περιοχή υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα της γερμανικής πρεσβείας. Μόνο Γερμανοί πολίτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα με πτήσεις από τη Νότια Αφρική. Οι αφίξεις θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες είτε εμβολιαστούν είτε όχι.

Στην Ελλάδα, όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες πρέπει τώρα να υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 τη δεύτερη και τέταρτη ημέρα μετά την άφιξή τους. Για όλες σχεδόν τις αφίξεις απαιτείται PCR, ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ ή πιστοποιητικό  εμβολιασμού. Όλες οι αφίξεις πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών.

Οι επιβάτες προς την Ιρλανδία (συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας) υποχρεούνται να επιδείξουν αρνητικό τεστ COVID-19. Στην Ιταλία, από τις 16 Δεκεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ COVID που πραγματοποιήθηκε 24 ώρες πριν από την αναχώρηση (για τεστ αντιγόνου) ή 48 ώρες πριν από την αναχώρηση (για τεστ PCR).

Όλοι όσοι σκοπεύουν να εισέλθουν στη Λετονία υποχρεούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική φόρμα το αργότερο 48 ώρες πριν από την είσοδό τους στη Λετονία. Όλες οι αφίξεις πρέπει να δείχνουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιείται το πολύ 72 ώρες πριν επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία. Όποιος ταξιδεύει στο Λιχτενστάιν από χώρα «υψηλού κινδύνου» πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 10 ημέρες κατά την άφιξή του.

Όποιος φθάνει στη Λιθουανία θα πρέπει να υποβάλει αρνητικό τεστ PCR όχι μεγαλύτερο από 48 ώρες ή να υποβληθεί σε τεστ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει στη συνέχεια να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Δεν υπάρχει καμία απαίτηση καραντίνας κατά την είσοδο στο Λουξεμβούργο. Ωστόσο, εάν δεν υποβληθείτε σε γρήγορο τεστ αντιγόνου στο αεροδρόμιο (το οποίο κοστίζει € 10), θα πρέπει να απομονωθείτε για 14 ημέρες ή μέχρι να μπορέσετε να εμφανίσετε αρνητικό τεστ.

Οι ταξιδιώτες στη Νορβηγία πρέπει να έχουν ένα τεστ COVID-19, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού. Η Πορτογαλία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, κατά τους οποίους τα αρνητικά τεστ COVID αποτελούν αναγκαιότητα για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους. Όλες οι αφίξεις στη Ρωσία θα ελέγχονται και θα πρέπει να παρέχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR.

Όλες οι αφίξεις στη Σερβία πρέπει να παρέχουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιείται το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση για να επιτραπεί η είσοδος ή πιστοποιητικό εμβολίου. Χωρίς αυτά, μπορεί να υποβληθείτε σε 10ήμερη καραντίνα. Η Σλοβακία βρίσκεται επί του παρόντος σε lockdown.

Ισπανία, Σουηδία, Ρουμανία ταξιδεύετε με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ (EUDCC), το οποίο επιτρέπει ταξίδια χωρίς περιορισμούς σε όλες τις χώρες της ΕΕ μετά από απόδειξη εμβολιασμού και αρνητικό τεστ COVID. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στην Τουρκία ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να έχουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ PCR εντός 72 ωρών από την άφιξή τους, τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών ή να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.