Η Lexie Alford από τη Νεβάδα της Καλιφόρνια, έσπασε πρόσφατα το Ρεκόρ Γκίνες για να γίνει το νεότερο άτομο που ταξιδεύει σε κάθε χώρα του κόσμου. Σε ηλικία 23 ετών, επισκέφθηκε 196 χώρες σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τον εαυτό της και να ωθήσει τα όρια αυτού που πίστευε ότι ήταν δυνατό για μια γυναίκα σόλο ταξιδιώτη.

Η Λέξι χρησιμοποιούσε κυρίως αεροπλάνα, πλοία και τρένα για να ταξιδεύει. Της πήρε τρία χρόνια να ταξιδέψει σε κάθε χώρα και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Άρχισε να ταξιδεύει όταν ήταν πολύ μικρή επειδή η μητέρα της είχε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Καλιφόρνια.

“Μεγάλωσα μαζί με τη μαμά μου σε ταξίδια εργασίας σε όλο τον κόσμο – σε περισσότερες από 70 χώρες – και αφού μάζευα χρήματα για περισσότερα από έξι χρόνια και αποφοίτησα από το κολέγιο στα 18 μου, αποφάσισα να ξεκινήσω τις δικές μου περιπέτειες”, είπε στο Business Insider. Yπήρχαν πολλά εμπόδια που αντιμετώπισε, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης θεωρήσεων βίζας για την είσοδο σε ορισμένες χώρες. Χρειάστηκαν μήνες για να αποκτήσουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για τη Βενεζουέλα, το Πακιστάν και άλλους προορισμούς, ανέφερε.

“Για την πιο καλοδιατηρημένη ιστορία στον κόσμο, αγαπώ την Αίγυπτο. Για την καλοσύνη των ντόπιων, είχα μια εκπληκτική εμπειρία στο Βόρειο Πακιστάν”, είπε. Το πιο ξεχωριστό νησί στον κόσμο, κατά τη γνώμη μου, είναι η Ισλανδία: η γη της φωτιάς και του πάγου. Για την πιο απίστευτη φυσική ομορφιά, μου άρεσε να επισκέπτομαι τους καταρράκτες Angel στη Βενεζουέλα”. Όσον αφορά άλλους τρόπους μεταφοράς που χρησιμοποίησε η Alford στο ταξίδι της, είπε ότι το ταξίδι με αεροπλάνα ήταν τόσο μια καλή όσο και κακή εμπειρία.

Η Άλφορντ είπε ότι συνήθως ταξίδευε με αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta και η KLM. “Έχω αγαπήσει απόλυτα την ποιότητα αυτών των αεροπορικών εταιρειών και πάντα ανυπομονώ να πετάξω μαζί τους”, δήλωσε. Συγκεκριμένα, η συνολική ποιότητα των καθισμάτων και η καθαριότητα ήταν ανώτερη, πρόσθεσε. Υπάρχουν επίσης αρκετά μαθήματα ζωής που έχει πάρει. “Όταν πρόκειται για ταξίδια μόνο, ειδικά ως γυναίκα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική”, ανέφερε.

 

Όταν ταξιδεύει σε χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες ή ασταθείς, η Alford είπε ότι έμαθε να θυμάται ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτείτε πηγαίνοντας σε αυτού του είδους τις ταξιδιωτικές εμπειρίες”.

​Η Λέξι Άλφορντ ήταν 21 όταν είχε φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μερικά χρόνια αργότερα, χρησιμοποιεί τις διαδικτυακές πλατφόρμες και την προσωπικότητά της – εύστοχα, “Lexie Limitless” – για να εμπνεύσει εκκολαπτόμενους ταξιδιώτες μέσω Instagram, YouTube και της ιστοσελίδας της. Όπως κάθε κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ που σέβεται τον εαυτό της, έχει επίσης δώσει μια ομιλία TEDx για τις εμπειρίες της. 

Έχει φτιάξει μια λίστα: Αγαπά την Ινδονησία λόγω των καταδύσεων. Είναι δύτης και ο υποβρύχιος κόσμος εκεί είναι συναρπαστικός. Τη Βενεζουέλα, λόγω της φυσικής ομορφιάς της, και της καλοσύνης του λαού. Το Πακιστάν ήταν το πιο φιλόξενο μέρος και οι άνθρωποι που επισκέφτηκε. Έχει επίσης ένα απίστευτο ορεινό τοπίο. Την Αίγυπτο για την ιστορία – η διατήρησή της είναι απίστευτη. Και την Ισλανδία. Είναι ένα τόσο μοναδικό νησί, το πιο μοναδικό μέρος στον κόσμο.